Sarıgül: Erbakan Hoca'nın evindeki kutularda birşey bulunmadı

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Başbakan Erdoğan’ın doğduğu Kasımpaşa’da seçmenleriyle buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül: Erbakan Hoca'nın evindeki kutularda birşey bulunmadı

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Başbakan Erdoğan’ın doğduğu Kasımpaşa’da seçmenleriyle buluştu. İktidarın Necmettin Erbakan’a çok şey borçlu olduğunu belirten Sarıgül, “Erbakan Hoca vefat ettiği zaman borçlu olarak vefat etti. Evlatları çözmeye çalışıyor. Erbakan Hoca’nın evinde kutularda bir şey bulunmadı.” dedi.

Mustafa Sarıgül, CHP’den Beyoğlu Belediye Başkanı adayı Aylin Kotil ile Kasımpaşa’da 30 Mart yerel seçimler öncesi miting yaptı. Sarıgül, aynı zamanda eski eşi olan Kotil ile parti otobüsünün üzerinden vatandaşlara seslendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kasımpaşalı olduğunu ve burada yaşadığını bildiğini ifade eden Sarıgül, “Sayın Başbakanımız ile alakalı düşüncelerimi aile ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden aldığım terbiye gereği burada açıklamam doğru olmaz.” diye konuştu.

Beyoğlu’na 20 yıldır hizmet yapılmadığını ifade eden Sarıgül, “20 senelik süre içinde evinizin boyasını değiştirmezseniz, ev aynı kalır mı? Aynı buzdolabı, aynı çamaşır makinesi 20 yıl boyunca kalmaz. Bir belediye başkanının 10 yıldan fazla görevde kalmaması gerekiyor. Çünkü enerji zamanla düşüyor.” ifadelerini kullandı.

‘GERÇEK MÜCAHİTLER BİZİMLE, MÜTEAHHİTLER ANKARA’DA’

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Bülent Ecevit ve Erdal İnönü’den çok şey öğrendiğini dile getiren Sarıgül, “Ankara’daki iktidar da her sabah duasını Erbakan Hoca’ya yapsın. Onlar da Erbakan Hoca’ya çok şey borçlu. Erbakan Hoca vefat ettiği zaman borçlu vefat etti. Evlatları çözmeye çalışıyor. Erbakan Hoca’nın evinde kutularda bir şey bulunmadı. Erbakan Hoca zamanında merhamet ağı vardı. Şimdi menfaat ağı oldu. Erbakan Hoca döneminde inançlı, alın terine önem veren mücahitler vardı. Yine mücahit olanlar bizlerle beraber. Sabri Erbakan, Erbakan Hoca’nın ağabeyinin oğlu, bizimle beraber. Başarılı olacağına inanıyorum. Gerçek mücahitler bizimle beraber, müteahhitler ise Ankara’da.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar