Sarıgül: Dershanelerin kapatılmasını doğru bulmuyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, hükümetin son zamanlardaki politikasını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül: Dershanelerin kapatılmasını doğru bulmuyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, hükümetin son zamanlardaki politikasını eleştirdi. Sarıgül, “Dershanelerin kapatılmasını, insanlara hakaret edilmesini, din adamalarımıza tacizde bulunulmasını doğru bulmuyoruz. Bu adalet duygusundan, hakkaniyet duygusundan uzak.” dedi.

Mustafa Sarıgül, Üsküdar’da esnaf ziyareti yaptı. Daha sonra Yavuztürk Mahallesine geçen Sarıgül ve beraberindekiler, burada vatandaşlara hitap etti. Sarıgül’e CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı İhsan Özkes de eşlik etti.

Sarıgül, “Bugünkü iktidar, Allah’ım gani gani rahmet eylesin, Erbakan hocanın milli mücadele, adil düzen, ağır sanayi hamlesi görüşleriyle 20 sene önce iktidara gelindi. Erbakan hoca dahil en son dedi ki beni dinlemediler, sınıfın arka sıralarından kaçtılar. Bu da şunu gösteriyor; son akşamlarda televizyonlarda gördüğünüz polise müdahale, cemaatlere müdahale, her taraf yapmacık, her taraf yapmacık, montaj bir tek doğru kendisi.” ifadelerini kullandı.

AK Parti’yi eleştiren Sarıgül, “AK Parti iktidarının ilk 5 senesi Allah için iyiydi. İkinci 5 senesi fena değildi ama ustalık dönemi sıkıntı oldu. Çünkü her şey bireyselliğe döndü. Erbakan hoca dönemindeki merhamet ağıyla birbirine bağlı olanlar, menfaat ağıyla birbirine bağlı oldu. O dönem ki mücahitlerin bir bölümü oldu müteahhit.” şeklinde konuştu.

AK Parti’ye oy veren vatandaşlara seslenen Sarıgül, “Özellikle hayır için, bereket için AK Parti’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum; bir iktidarın 10 yıl süresi olması lazım. 10 yıldan sonra yoruluyorlar. Sayın Kadir Topbaş başkan da 20 yıldır iktidarda. Yoruldu, heyecanı düştü. Üsküdar’a da Bismillah diyerek sabah saat 6’da kalkıp, gece 11’e kadar koşacak, coşacak, coşturacak, hizmet edecek olan kadrolarımız İnşallah geliyor.” diye konuştu.

Dershanelerin kapatılması ile ilgili de konuşan Sarıgül, şunları söyledi: “Dershanelerin kapatılmasını, insanlara hakaret edilmesini, din adamlarımıza tacizde bulunulmasını doğru bulmuyoruz. Senin benim polisim olmaz. Bir iktidar, bir gecede yüzlerce emniyet mensuplarını tayin edemez. Bu doğru bir şey değil. Bu adalet duygusundan, hakkaniyet duygusundan uzak.”
CİHAN

Yorumlar