Sarıgül: 2B’ler yurttaşlarımıza sembolik rakamla satılacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, seçildiğinde 2B arazide oturan vatandaşlara arazilerin sembolik rakamlarla usulen satılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül: 2B’ler yurttaşlarımıza sembolik rakamla satılacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, seçildiğinde 2B arazide oturan vatandaşlara arazilerin sembolik rakamlarla usulen satılacağını söyledi. Sarıgül, “Ayazağa’da ben bunu yaptım. Aksi taktirde, evinizden giderseniz, komşularınızdan giderseniz bir müteahhidin rakamını sizin vermeniz mümkün değil.” dedi.

Sarıgül, seçim çalışmaları nedeniyle Ataşehir’deki Deniz Gezmiş Parkı’nda partililerle bir araya geldi.

Vatandaşlara seslenen Sarıgül, “İktidar diyor ki, yüzde ellisi benim, bana oy verenler benim. Bana oy vermeyenler ne yaparsa yapsın. Hayır kardeşlerim biz böyle bir şeyi diyemeyiz. Biz diyoruz ki bize oy versin vermesin, kim olursa olsun, memleketimizde öncelikle ve öncelikle ay yıldızlı bayrağımız güzel dalgalansın. Bakın, ay yıldızlı bayrağımız özgür dalgalanmıyorsa bizim bu topraklar içerisinde, barış ve özgürlük içerisinde yaşamıyorsak anacığım o zaman makamın mevkinin ne kıymeti var? Ana, zannediyorlar ki Mustafa Sarıgül Belediye Başkanlığına aday. Ana, başkanlığa biz aday değiliz ana biz senin evladın olmaya adayız.” ifadelerini kullandı.

2B arazilere değinen Sarıgül, “Dedenizden, büyüklerinizden size kalan bir eviniz var. O eviniz de 2B konumunda. Şimdi iktidar diyor ki şu kadar paraya ya alırsın ya da ben bunu müteahhitlere satarım. Bakın ben size bir şey söyleyeyim. 30 Mart akşamından sonra Allah’ımın huzurunda Mustafa Sarıgül olarak, genel başkanım Kemal Kılıçdaroğlu ile bu konuyu konuştum kendisinden de partim adına gerekli desteği aldım. 2B’ler orada kim oturuyorsa o yurttaşımıza İnşallah sembolik bir rakamla usulen satılacak. Ayazağa’da ben bunu yaptım. Aksi taktirde, evinizden giderseniz, komşularınızdan giderseniz bir müteahhidin rakamını sizin vermeniz mümkün değil. Daha sonra da o müteahhit gelir siz buraları imara açamazsınız çünkü CHP’ye oy veriyorsunuz. Diğer tarafta da yandaş müteahhit gelir, bir gecede bakanlıktan bakanlıktan imarı alır. Gökdelenleri diker oraya. Siz evinizden de barkınızdan da uzak kalırsınız.” şeklinde konuştu.

Olimpiyatlara Türkiye’den az sayıda sporcu katıldığını söyleyen Sarıgül, “20 yıl oldu İstanbul olimpiyat şehri olacak dediniz, İstanbul niçin olimpiyat şehri olmadı. Şu anda Soçi’yi gidiyorsunuz, Putin ile görüşüyorsunuz. Allah muhabbetinizi Putin ile daha fazla artırsın. Peki şu anda kış olimpiyatları yapılıyor. Koskocaman Türkiye’mizden ya 6 tane ya da 7 tane koskoca olimpiyatlarda temsil eden kardeşlerimiz var. Soruyorum İstanbul’da Türkiye’nin en önemli şehri sayın Topbaş olimpiyatlara, Fransa kaç kişi, İsviçre kaç kişi, Belçika bizim yarımız kadar değil kaç kişi gönderiyor? Siz koca Türkiye’den 6 tane evladımızı gönderiyorsunuz. Çünkü siz bu işlerle meşgul değilsiniz. Neyle meşgulsünüz? Evdeki kutularla meşgulsünüz.” diye konuştu.

Sarıgül, "Küresel ısınma ortada. Susuzluk tehlikesini bilim adamları söylüyor. Buna rağmen Sayın Topbaş’a bir kez daha sormak istiyorum. Sevgili Kadir abi, 20 yıldır iktidardasınız. 10 yıldır da siz iktidardasınız. 10 yıllık süre içerisinde sizin döneminizde, Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin hani İstanbul Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde hadi bir şey yapmadı. Acaba başbakanlık yaptığı dönemde İstanbul’un her şeyine Ankara’dan karışıyorlar ya acaba bizim bilgimiz mi yok. 20 yılda, Anadolu yakasında veya Avrupa yakasında kaç tane baraj yaptınız?" ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar