Sara hastası karı kocanın 'iş' isyanı

Adana'da sara hastası karı koca önce işten çıkarıldı, yardım için başvurdukları devlet kapısından el uzatan olmadı.

Google Haberlere Abone ol
Sara hastası karı kocanın 'iş' isyanı

Adana'da sara hastası karı koca önce işten çıkarıldı, yardım için başvurdukları devlet kapısından el uzatan olmadı. Eski bir minibüste sıkmak ve çay satarak iş yapmalarına ise zabıta engel oluyor.

26 yaşındaki Mehmet Emin Ertürk ile eşi Necla Ertürk, zabıta ekiplerinin gözleme sattıkları minibüsün içindeki eşyaları kırıp döktüklerini söyleyip şikayetçi oldu. Gözyaşlarına boğulan 22 yaşındaki Necla Ertürk, "Şaşırdık artık. Allah için yardım etsinler. Kazandığımız iki üç kuruş onu da elimizden alıyorlar. Biz ne yapacağız." dedi. Mehmet Emin Ertürk ise tekstil işçisi olarak çalıştığı yerden hastalığı sebebiyle çıkarıldığını, eşiyle birlikte gözleme yapıp sattıkları minibüse de izin verilmediğini söyledi. Dertli adam, "Ne yapacağımı şaşırdım, devlet yardım etmiyor, iş yapınca ise engelliyor." diye dert yandı.

Sara hastası Mehmet Emin Ertürk, daha önce hastalığı sebebiyle çalışamadığını, el uzatılması için Başbakanlık Bilgi İletişim Merkezi'nin de aralarında olduğu, kaymakamlık, valilik ve sosyal yardımlaşma kurumuna da başvurduğunu söyledi. Kendisine 6 ayda bir 250 lira ödendiğini bununla geçinmesinin mümkün olmadığını kaydeden Ertürk, babasının 3 bin liraya aldığı eski bir minibüste eşiyle birlikte sıkma yapıp satmaya başladığını anlattı. 3 haftadan bu yana eski vilayet civarında gözleme ve çay sattığını anlatan Ertürk, "Eşimle sıkma yapıp sattığım arabamı iki keredir kaldır diyorlar. Yer gösterin diyorum bir şey demiyorlar. Bugün arabamın içini dışını darmadağın ettiler. Plakasına da ceza yazıp çekip gittiler. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşim de aynı şekilde sara hastası. Haftada 3- 4 defa ambulans kapımıza geliyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Yer göstersinler eşimle birlikte çalışıp kendimizi geçindirelim." diye konuştu.

22 yaşındaki Necla Ertürk de eşiyle birlikte çalıştıklarını ancak belediye ekiplerinin kendilerine ne yer gösterdiklerini ne de izin verdiklerini bildirdi. Eşinin yardım için her yere gittiğini anlatan genç kadın, "Eşim her yere gitti, yardım istedi vermediler. Arabayı darmadağın ettiler. İkimiz de sara hastasıyız. Hiçbir yerde çalışamıyoruz. Ceza yazıyorlar, işten atıyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık artık. Allah için yardım etsinler. Kazandığımız iki üç kuruş onu da elimizden alıyorlar. Biz ne yapacağız." diye ağladı.
CİHAN

Yorumlar