Şanlıurfalılar sulama kanalında iftarı bekliyor

Gölge sıcaklığının 40 dereceyi aştığı Şanlıurfa’da oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlar günü gölgelik, cami ve su kanallarında geçirdi. Şanlıurfa’da hava sıcaklığı 42 dereceye ulaştı. Vatandaş gölgelik arıyor. Sıcak...

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfalılar sulama kanalında iftarı bekliyor

Gölge sıcaklığının 40 dereceyi aştığı Şanlıurfa’da oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlar günü gölgelik, cami ve su kanallarında geçirdi.

Şanlıurfa’da hava sıcaklığı 42 dereceye ulaştı. Vatandaş gölgelik arıyor. Sıcak nedeniyle vücuttaki su kaybının artmaması için vatandaşlar bugün gölgelik alanları tercih etti. Kimileri Hasan Paşa Camii avlusunda serinlemeye çalışırken kimisi de cami avlusundan geçen su kanalında serinleyerek iftarı bekledi. Çocuklar küçük su kanalında yüzmeye çalışırken yetişkinler pantolonlarını sıvayarak ayaklarını akan suda serinletmenin yollarını aradı. Şanlıurfa Müftülüğü'nün camilerde uyumayın yönündeki ikazlarını dikkate almayan vatandaşlar kavurucu sıcaklarda orucun ancak bu klimalı camilerde geçirebileceklerini ifade etti.

Esnaf olan Hüseyin Korkmaz, “Şanlıurfa’da oruç tutmak bir başkadır. Urfayı bilen insanlar buradaki sıcaklığı bilir şuanda dereceler 48-50’yi gösteriyor. Kentte sokaklar boş. Esnaf ise ya camilere ya da suyun olduğu bir bölgeye akın ediyor. İftar vaktini bu şekilde bekliyoruz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar