Şanlıurfa’da Yeni Bir Dünya yankılandı

Bu yıl 12'ncisi düzenlenen Dil ve Kültür Festivali'nin Kuzey Irak Kürdistan yönetiminin final elemeleri Şanlıurfa'da yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa’da Yeni Bir Dünya yankılandı

Bu yıl 12'ncisi düzenlenen Dil ve Kültür Festivali'nin Kuzey Irak Kürdistan yönetiminin final elemeleri Şanlıurfa'da yapıldı. Şarkı ve şiir alanında yapılan elemelerde şarkı dalında iki, şiir dalında ise iki öğrenci Türkiye elemelerine katılmaya hak kazandı.

ŞUTSO konferans ve düğün salonunda yapılan final elemelerinde mutluluk ve hüzün bir arada yaşandı. Yarışmada Nilgün Gülizade Mevlana Hazretlerinin 'Etme' şiiri, Neva Abdulbasi, Mehmet Akif Ersoy'un 'Şirazet' adlı eserleri seslendirerek şiir dalında Türkiye elemelerine katılamaya hak kazanırken, Keje Hata Müslüm Gürses'in seslendirdiği 'adını sen koy' eseri ve Muhammet Ahmet Bekir'de şarkı dalında elemelere katılmaya hak kazandı.

Finalin ardından Kuzey Irak Türk Okulları'nda çeşitli alanlarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Kuzey Irak'ta 20 yıl önce kurulan Işık Kolejleri Kurucusu Muammer Türk'e de plaket taktim edildi. Türk burada duygu dolu bir konuşma yaptı. 20 yıl önce Kuzey Irak'a gittikleri günlerin hatıralarını paylaşan Türk, bölgede savaşın en çetin yaşandığı dönemde bile ülkeyi terk etmediklerini anlattı. Bölgesel Kürt yönetimine teşekkürlerini de sunan Türk, coğrafyanın yaşadığı sıkıntılara da değindi. Türk, "tabi coğrafyamız yıllar var ki garip acılarla yoğrulmuş bir coğrafya fakat şu güzelliklere bakınca rabbimize hamd ve senalar ediyoruz. Eğer işe yarayacaksa eğer rabbim şu canımızı kefaret olarak alsın ama kıyamete kadar şu güzelliklerin acısını göstermesin." dedi.

"Eğer vuran kıranların, nefret kusanların, kin kusanların varlığı kadar milletin acısını ıstırabını soluyanlar onda biri olsaydı dünya bu hale mi gelirdi?" diyen Türk, yeni yetişen neslin dünya geleceğini inşa edeceğini kaydetti. Daha sonra çeşitli yarışmalarda dereceye giren Öğrencilere ödüllerini taktim eden Şanlıurfa Girişimci İşadamları Derneği (ŞUGİAD) Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, "Her gün miting meydanlarda yediğimiz laflara baktığımız zaman ve bunları görünce boşa emek vermediğimizi görüyoruz. İnşallah Allah bizi mahcup etmesin. Doğru yolda olduğumuza bir daha şahit olduk." ifadelerini kullandı. Öksüzoğlu ayrıca olimpiyatlara katılan tüm Iraklı öğrencilere cumhuriyet altını hediye etti.

İşadamı Halil Baysal ise Sadece Kuzey Irak değil bütün dünya adına büyük bir geleceğin hazırlandığını belirterek bu geleceğin hazırlanmasında emeği geçenlere şükranlarını sundu. Sevginin çocukları programın kapanışında daha güzel bir dünya için "Yeni Bir Dünya" adlı şarkıyı hep birlikte söylediler.

CİHAN

Yorumlar