Şanlıurfa'da STK’lar Soma için taziye mesajı verdi, programları iptal etti

Şanlıurfa’da birçok Sivil Toplum Kuruluşu (STK) ve kamu kurumu, Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciası için taziye mesajı yayınladı. Bayrakların yarıya indiği kentte, birçok program iptal edildi. Soma’da yaşanan maden faciası ile...

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa'da STK’lar Soma için taziye mesajı verdi, programları iptal etti

Şanlıurfa’da birçok Sivil Toplum Kuruluşu (STK) ve kamu kurumu, Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciası için taziye mesajı yayınladı. Bayrakların yarıya indiği kentte, birçok program iptal edildi.

Soma’da yaşanan maden faciası ile ilgili Şanlıurfa’daki birçok STK taziye mesajı yayınladı. Belediye, üniversite gibi kurumlarda tüm eğlence programları iptal edildi. Harran Üniversitesi senatosu yazılı açıklama ile taziye dileklerini ve programların iptal edildiğini bildirdi. Senato açıklamasında, “Maden ocağında mahsur kalan yurttaşlarımızın bir an evvel sağ salim ailelerine kavuşmalarını ümit ediyoruz. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve 15 Mayıs 2014’de başlayacak olan 15. Bahar Şenlikleri'ni, bu büyük acıdan dolayı iptal ediyor, aziz milletimizin böyle acıları bir daha yaşamamasını Yüce Allah’tan temenni ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Olayın derin üzüntüsü içinde bulunduğunu bildiren Ticaret Odası Başkanı Sabri Ertekin ise şu ifadeleri kullandı: “Somalı kardeşlerimizin acılarını paylaştığımızı samimi duygularımızla ifade ediyoruz. Şehit olan madenci kardeşlerimize, Yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm Soma halkına başsağlığı diliyor, mahsur durumda olan madenci kardeşlerimizin ise bir an önce sağ salim kurtulmasını temenni ediyoruz." Bir açıklama da Ticaret Borsası'ndan geldi. Borsa Başkanı Mehmet Kaya, “Yerin metrelerce altında çalışıp evlerine ekmek götüren maden işçilerimizin hayatını kaybetmesi bizleri derinden üzmüştür. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza Allah sabırlar versin.” diye konuştu.

Gençlik Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız da 19 Mayıs’ta yapılacak tüm etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu. Yıldız, şöyle devam etti: “Maalesef bugün aydınlık bir güne değil, kömür gibi kara bir güne merhaba dedik. Millet olarak çok zor bir sınavdan geçiyoruz. Şu an için düşündüğümüz tek şey içeride mahsur kalan madencilerin bir an önce sağ salim kurtarılması; sevenlerine, ailelerine, bizlere kavuşturulmasıdır. Allah, bu ülkeye bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bu elim kaza sebebiyle 19 Mayıs kutlamaları kapsamında ilimizde yapılacak olan etkinliklerimiz iptal edilmiştir.”

CİHAN

Yorumlar