Şanlıurfa'da bomba yüklü araç ele geçirildi

Şanlıurfa’da bomba yüklü araç ele geçirildi. Kilis’ten yurda giriş yaptığı iddia edilen aracın hedefinin Ceylanpınar sınırındaki PYD’nin kontrolündeki Resulayn olabileceği üzerinde duruluyor. Gözaltına alınan bombacının ise emniyette...

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa'da bomba yüklü araç ele geçirildi

Şanlıurfa’da bomba yüklü araç ele geçirildi. Kilis’ten yurda giriş yaptığı iddia edilen aracın hedefinin Ceylanpınar sınırındaki PYD’nin kontrolündeki Resulayn olabileceği üzerinde duruluyor. Gözaltına alınan bombacının ise emniyette ifade vermediği öğrenildi.

Şanlıurfa’da bomba yüklü Suriye plakalı araç ele geçirildi. Köylü Kent Sitesi yakınlarında denetim uygulamasına takılan araçta yüklü miktarda TNT patlayıcısının olduğu bildirildi. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekipleri güvenlik önlemi aldıktan sonra araçta inceleme yapan Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ve bomba imha uzmanları, aracın bagajındaki tahrip gücü yüksek olduğu belirtilen TNT patlayıcı ile uzaktan kumandalı düzenek bulundu.

Bomba imha uzmanları fünye ile müdahale ederek patlayıcıyı etkisiz hale getirirken, gözaltına alınan İsmail İ.'nin, güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi. Polis, şüpheli ile irtibatlı olabileceği belirtilen birkaç adrese operasyon düzenledi. Emniyette sorguya alınan İsmail İ.’nin ifade vermediği belirtiliyor. Bu arada aracın Kilis’ten Türkiye’ye giriş yaptığı bildiriliyor.

BOMBA YÜKLÜ ARACIN HEDEFİNDE PYD’Mİ VARDI?

Son zamanlarda Ceylanpınar sınırı yine hareketlenmeye başlandı. PYD’nin kontrolündeki Resulayn’a son zamanlarda IŞİD tarafından birkaç bombalı saldırı yapıldı. Kilis’ten giriş yaptığı belirtilen bu aracında hedefinde Resulayn’ın olabileceği düşünülüyor.

CİHAN

Yorumlar