Sanatçılar madencilerin mezarlarının bulunduğu şehitliği ziyaret etti

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasından sonra yaşamını yitiren işçilerin defnedildiği maden şehitliğini; sanatçı ve oyunculardan oluşan bir heyet ziyaret etti. Sanatçılar Edip Akbayram, Yavuz Bingöl, Halil Sezai, Pelin Batu,...

Google Haberlere Abone ol
Sanatçılar madencilerin mezarlarının bulunduğu şehitliği ziyaret etti

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasından sonra yaşamını yitiren işçilerin defnedildiği maden şehitliğini; sanatçı ve oyunculardan oluşan bir heyet ziyaret etti.

Sanatçılar Edip Akbayram, Yavuz Bingöl, Halil Sezai, Pelin Batu, Onur Akın, İzzet Solakoğlu, Mehmet Gümüş, Yolcu Bilginç, Öykü Gürman, Gonca Vuslateri mezarlığa gelerek madencilerin kabirlerinin üzerine karanfil bıraktı.

Burada sanatçılar adına bir açıklama yapan Edip Akbayram; “Atatürk’ü Anma 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı bizim için çok hüzünlü bir bayram. Çünkü hepimiz bu ülkenini sanatçıları olarak yüreğimiz kanıyor. Bildiğiniz gibi bir hafta önce Soma’da bir katliam, bir vahşet yaşandı. Ve orada 301 maden emekçisi yaşamını kaybetti. Öncelikle ulusumuzun, hepimizin başı sağolsun diyorum. Ama bunlar artık klasikleşmiş, sözün bittiği yerdeki laflar. Acıyı ancak yaşayan, çeken bilir. Kelimeler ifade etmez. Bugün Soma’dayız. Yaşamanı yitiren emekçi insanların başında en azından acıların paylaşmak adına yakınlarına taziyelerimizi bildirmek adına sanatçı arkadaşlarımızla geldik. İçimiz, yüreğimiz kan ağlıyor. Çünkü sabah ölüm, akşam ölüm. Benim ülkeme bu ölümler, bu acılar maalesef yakışmıyor. Türkiye bu acıları hak etmiyor. Maden kazasına gelince 1 haftadır uzmanları dinliyoruz televizyonda. Ve büyük bir tedbirsizliğin, büyük bir ihmalin olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Dolayısıyla tedbirsizlik ve ihmal hiç bir zaman kader değildir. Önce tedbirinizi alacaksınız. Dünyanın her yerinde insanların elinde olmadan kazalar olabiliyor. Ama bu yaşanan biz sanatçılara göre bir vahşet, bir katliam. Biz bir an evvel bu vahşeti, bu katliamı bu ulusa yaşatan katil veya katillerin hukuka, adalete ve Türk halkına hesap vermelerini istiyoruz. Ben ülkemde onurlu, hukuku ve adaleti savunan çok saygılı hakim ve savcılarımızın olduğuna inanıyorum. Ve bizler de sanatçılar olarak bu katliamın sonunu bırakmayacağız. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Ulusumuzun başı sağolsun” dedi.

Sanatçılar vatandaşlarla konuştuktan sonra mezarlıktan ayrıldı. CİHAN

Yorumlar