Sanata kazandırılan gençler, 'Yolu Gözlenenler' ile yeteneklerini sergiledi

Çukurova Köyleri Dayanışma ve Kültür Derneği (Köyder) tarafından yürütülen ‘Keşfedilmeyi Bekliyordum’ projesi kapsamında eğitime alınan öğrenciler tarafından sergilenen 'Yolu Gözlenenler' adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı....

Google Haberlere Abone ol
Sanata kazandırılan gençler, 'Yolu Gözlenenler' ile yeteneklerini sergiledi

Çukurova Köyleri Dayanışma ve Kültür Derneği (Köyder) tarafından yürütülen ‘Keşfedilmeyi Bekliyordum’ projesi kapsamında eğitime alınan öğrenciler tarafından sergilenen 'Yolu Gözlenenler' adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Köyder tarafından yürütülen 'Keşfedilmeyi Bekliyordum' projesi meyvelerini verdi. Kenar mahallelerdeki yetenekli gençlerin sanat hayatına kazandırılması amacıyla sürdürülen proje kapsamında eğitime alınan öğrenciler, Burç Vural Lisesi Tiyatro Salonu’nda becerilerini sergiledi. Yolu Gözlenenler adlı tiyatro oyununu sahneleyen gençler, performanslarıyla göz doldururken, tiyatroseverler öğrencileri ayakta alkışladı.

Proje kapsamında eğitim alan öğrencilerden Halil Esen, proje ile birlikte kendine olan güveninin arttığını söyleyerek “Liseyi bitirmeden bir meslek sahibi oldum. Çok mutluyum. Bu proje ile bizlere el atan, bizim sorunlarımızla ilgilenen dernek yetkililerine ve yönetmenimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Köyder Başkanı Halim Tosunlu da, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen 'Keşfedilmeyi Bekliyordum' projesiyle kültür hayatına büyük büyük bir katkı sağlandığını belirterek “Gençlerin gözündeki sevinç her şeye değer. Proje kapsamında öğrencilerimiz tiyatro sahnelemekle kalmadı, bir de kısa metrajlı ‘Sönmeyen Ateş’ adlı bir film de çevirdi. Projeye destek verenlere ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan projeye katılan öğrencilere törenle sertifikaları verildi. CİHAN

Yorumlar