Sanat ve siyaset dünyasının ünlüleri Ayşe Şasa’yı anlattı

Sanat ve siyaset dünyasından ünlü isimler, son yolculuğuna uğurlanan Türk sinemasının emektar senaristlerinden Ayşe Şasa'yı anlattı. Duygularını dile getiren ünlü isimler, Şasa'nın ömrünün son anına kadar üretken kişiliğine dikkat...

Google Haberlere Abone ol
Sanat ve siyaset dünyasının ünlüleri Ayşe Şasa’yı anlattı

Sanat ve siyaset dünyasından ünlü isimler, son yolculuğuna uğurlanan Türk sinemasının emektar senaristlerinden Ayşe Şasa'yı anlattı. Duygularını dile getiren ünlü isimler, Şasa'nın ömrünün son anına kadar üretken kişiliğine dikkat çekti.

Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazına katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Allah gani gani rahmet eylesin! siz de dua edin.” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan da, emektar senaristin vefatını büyük bir kayıp olarak niteledi. Erdoğan, “Çok büyük bir kayıp, hepimize ibret olacak bir hayat hikayesi var. Çok zorlu bir yaşam. Yaşadığı gitgeller, çocukluğundan beri yaşadığı sorunlar, biraz da Türkiye’nin de hikayesi. Etkilendiğimiz bir şahsiyet. Hepimiz için bir kayıp, başımız sağ olsun.” şeklinde konuştu.

Cenaze namazına iştirak eden ünlü simalardan sinema ve tiyatro oyuncusu Ulvi Alacakaptan da, “Ayşe Şasa, son ana kadar yaşamaktan, üretmekten vazgeçmemiş bir kadın. O yanlarıyla da örnek alınacak bir kişiydi.” diye konuştu.

Prof. Dr. İlber Ortaylı ise, “Her zaman için bir şeyler yazdı, düşündü ve okudu. Türk sinemasında yeri var. Onu hiçkimse unutmayacak. Onu özleyeceğimiz bir insandı.” ifadelerini dile getirdi.

Son yolculuğunda ünlü senaristi yalnız bırakmayan senarist, yönetmen, yazar Safa Önal da “Uzun boylu esmer, güzel kahve renkli gözlü ve çok iyi bakandı. Gözlerinde hiçbir zaman fena bir bakış, bir çatış, görmedim, duymadım. Kendisiyle eşleri de arkadaşımdı. Öyle olunca aynı mesleğin içerisinde beraberce yaşadık.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar