Samsun modern müzelere kavuşuyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentte turizmin geliştirilmesi için başlattığı çalışmalar çerçevesinde turizm sektörünün önemli öğelerinden müzelerin modernizasyonu ve farklı müzelerin projelendirilmesi hazırlıklarını sürdürüyor.Samsun...

Google Haberlere Abone ol
Samsun modern müzelere kavuşuyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentte turizmin geliştirilmesi için başlattığı çalışmalar çerçevesinde turizm sektörünün önemli öğelerinden müzelerin modernizasyonu ve farklı müzelerin projelendirilmesi hazırlıklarını sürdürüyor.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile ilgili yeni proje hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda kentin turizminin gelişmesine büyük katkı verecek modern bir arkeoloji ve etnografya müzesi yapmayı planlıyor. Dünya standartlarına göre inşa edilecek yeni müzede Samsun ve çevresinde ele geçen Kalkolitik, İlk Tunç, Hitit, Hellenistik, Roma ve Osmanlı dönemlerine ait eserlerin, farklı teknoloji ve görseller altında sergilenerek, ziyarete açılması düşünülüyor.

KUVA-İ MİLLİYE MÜZESİ İNŞAATI TAMAMLANDI

Kurtuluş Savaşı'ndaki ilk düzenli mücadele teşkilatı olan Kuva-i Milliye’nin, o tarihlerde gizlice Samsun’da ilk toplantılarını yaptığı Sadi Bey Tekkesi de, 95 yıl sonra tespit edilerek ortaya çıkartıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından etrafı ile birlikte kamulaştırılan metruk bina restore edildi. Halen çalışmaların devam ettiği bina yakın zamanda Kuva-i Milliye Müzesi olarak hizmet verecek.

"SAMSUN TARİHİNİ GÜN IŞIĞINA ÇIKARIYORUZ"

Kuva-i Milliye Müzesi olarak hizmet verecek Şeyh Sadi Tekkesi'nin Samsun'un Milli Mücadele tarihi açısından büyük bir önemi bulunduğunu ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ''Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadelenin ilk adımını attığı şehrimizdeki ziyaretleri ve görüşmeleri kadar, bunları gerçekleştirdiği mekanlar, mücadelenin çeşitli anlarına tanıklık eden yerler de tarihimiz açısından çok önemli ve değerli. Bu açıdan Büyükşehir Belediyesi olarak, bu mekanlarımızı bulup restore ederek yaşatmayı ve halkımızın hizmetine sunmayı misyon edindik. Şeyh Sadi Tekkesi'ni ilk görünce tüylerimiz diken diken olmuş, harabiyeti bizleri üzmüş, utandırmıştı. Ancak tarihimize yakışır bir şekilde restore ederek kentimize yeniden kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kuva-i Milliye Müzesi olması ise beni ayrıca heyecanlandırıyor. Kısa süre sonra açılışını yapacağımız müzemizi tüm Samsunluların ve ülkemizin hizmetine sunacağız.'' diye konuştu.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Projesi'nin de hazırlık aşamasında olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, yeni müzenin hem görünümü hem de eserlerin değişik görsel ve teknolojiler eşliğinde sergilenmesiyle farklı bir özellik taşıyacağını vurguladı. Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, 2019 yılı hedefleri kapsamında hayata geçirmeyi hedefledikleri yeni müzenin, kentin turizmine önemli katkı sağlayacağını umduğunu da sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar