Samsun İş-Kur Müdürü Kılıçaslan: Vasıflı eleman sıkıntısı var

Karadeniz Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD)'ın “Sabah Yansımaları” programının bu haftaki misafiri, Samsun Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdürü Hasan İş-Kur oldu.

Google Haberlere Abone ol
Samsun İş-Kur Müdürü Kılıçaslan: Vasıflı eleman sıkıntısı var

Karadeniz Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD)'ın “Sabah Yansımaları” programının bu haftaki misafiri, Samsun Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdürü Hasan İş-Kur oldu. KASİAD’ın üyelerini yeni gelişmelerden haberdar etmek ve sıkıntılarına çözüm üretmek amacıyla misafir olan Kılıçaslan, kurumun yapısı ve yeni çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İl Müdürü Kılıçaslan, toplantıda yaptığı konuşmada, “Türkiye'de vasıfsız işgücü fazlalığı varken firmalar, kaliteli eleman bulma sıkıntısı çekmektedir. Firmaların işe alımlarda talep ettikleri becerilerin adaylarda bulunmaması, işgücü piyasasında yapısal bir işsizlik sorunu oluşturmaktadır. İşletmelerin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak, işsizlerin mesleki olarak kendilerini geliştirebilecekleri iş ortamını oluşturmak amacıyla en az iki çalışanı olan özel sektör işletmelerine yönelik İşbaşı Eğitim Programı düzenleme imkanı getirilmiştir. 'Artı 1 İstihdam', bizim bütün projelerimizdeki genel hedefimiz. Samsun İşbaşı Eğitim Programı ile çalışan sayısı iki ile on arasında olan işyerleri, program kapsamında bir stajyer alabilecek. Stajyer sayısının tespitinde, toplam işçi sayısı dikkate alınacak ve en az iki kişi çalıştıran bütün işyerlerinde bir kişinin stajyer olarak istihdamı, 4 ay ile 6 ay arasında İş-Kur tarafından sağlanacak. İşverenler, stajyerleri haftada en fazla 45 saat, toplamda ise 6 ay istihdam edebilecek. Program süresince katılımcılara her bir fiili gün için 25 TL zaruri giderleri ödenecek olup bunun yanısıra iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi ile genel sağlık sigortası primi de İş-Kur tarafından ödenmektedir." dedi.

İş-Kur olarak işgücü piyasasındaki arz talep uyuşmazlığını ortadan kaldırmak istediklerini vurgulayan Kılıçaslan, "Ayrıca iş dünyasını sektörlere ayırdık. Her sektör için ayrı bir proje yapmaya, o sektörle ve işletmeyle alâkalı çözümler üretmeye çalışıyoruz. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte düzenlemiş olduğumuz programlarla sanayinin kalifiye eleman sorununun çözüme kavuşması en büyük gayemizdir. Düzenlediğimiz kurslarla da aynı zamanda istihdamı arttırmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda işverenlerden, kurumumuzla irtibata geçmelerini istiyoruz. Bizleri ziyaret etmelerini ve mutlaka teşviklerden faydalanmalarını talep ediyoruz. Biz zaten 2014 yılı içerisinde her birini tek tek ziyaret edeceğiz." şeklinde konuştu.

KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İş dünyasına ufuk olma amacıyla kurulan derneğimizde sadece ticaret değil, işadamlarımıza teknik konularda da yardımda bulunuyoruz. Bu amaçla dernek binamızda Sabah Yansımaları adı altında işadamlarımızla biraraya geliyor, çeşitli konularda bilgilendirip problemlerinin çözümü konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şu bir gerçek ki işveren vasıflı eleman istiyor fakat piyasada yeterince vasıflı personel yok. İş-Kur’un yaptığı çalışmaları, bu bağlamda çok önemsiyoruz. Bugün bir işveren olarak ben dahil katılan herkesin çok istifade ettiğini düşünüyorum. Katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” CİHAN

Yorumlar