Samsun Adli Tıp Grup Başkanlığı'na yer tahsisi yapıldı

Samsun'a yapılması planlanan Adli Tıp Grup Başkanlığı'na, Atakum Veteriner Enstitüsü arkasındaki arazi tahsis edildi.

Google Haberlere Abone ol
Samsun Adli Tıp Grup Başkanlığı'na yer tahsisi yapıldı

Samsun'a yapılması planlanan Adli Tıp Grup Başkanlığı'na, Atakum Veteriner Enstitüsü arkasındaki arazi tahsis edildi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi ocak ayı ikinci ortak komisyon toplantısı, AK Parti Meclis Üyesi Turan Çakır'ın yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak, deniz kenarına inşa edilen ve mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Sheraton Oteli ile ilgili geçtiğimiz ay belediye meclisinde alınan meclis kararına Mimarlar Odası Samsun Şubesi'nin yapmış olduğu itiraz görüşüldü. Mahkemenin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararı sonrası, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Sheraton Oteli'nin yapılaşma haklarının düşürülüp plan notlarının kaldırılması yönünde alınan kararın hukuka aykırılığını savunan Mimarlar Odası Samsun Şubesi'nin yapmış olduğu itiraz
oy birliği ile reddedildi.

Daha sonra toplantıda, Atakum ilçesi Veteriner Enstitüsü arkasına yapılması planlanan Samsun Adli Tıp Grup Başkanlığı'na yer tahsisi yapılmasını öngören imar planı teklifi görüşüldü. Teklife karşı çıkan Atakum Belediyesi Başkanvekili Hayri Erdönmez, "Atakum Belediyesi ilçedeki yeşil alanların pervasızca kurumlara bina yapılması amacıyla verilmesine itiraz etmiştir. Burada sorun, resmi kurumların Atakum'daki yeşil alanları kendilerine çok rahat olarak kullanabilecekleri zemin olarak seçmesidir. Bunun daha değişik örneklerini daha önce yüzme havuzu, protokol camii ile gördük. Bir tanesi daha şimdi karşımızda. Atakum'da kıyıya bakan çok az sayıda yeşil alanımız var. Bu arazi de bunlardan biri. Tahsis doğru değil. Vicdanlara sesleniyoruz; Atakum'a kıymayalım." dedi. Açıklamanın ardından oylamaya sunulan teklif oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantıda, ayrıca, Atakum-Türkiş Minibüsçüler Kooperatifi'nin toplanma yerinin yan tarafından geçecek olan yol nedeniyle minibüsçülerin hizmet binasının yıkılmasını öngören imar planı teklifine kooperatif yetkilerinin yapmış olduğu itiraz teklifi de görüşüldü. AK Parti Meclis Üyesi Turan Çakır, teklif ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kendilerinin yerini almıyoruz, yıkılacak binanın daha modern olanını Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız." dedi. İtiraz, oy çokluğu ile reddedildi.




CİHAN

Yorumlar