Şampiyon öğrenciler ödüllerini Soma’ya bağışladı

Okul Sporları Türkiye Hentbol Şampiyonasında birinci olan Kahramanmaraş Altınova Şehit Bayram Demirci Ortaokulu Hentbol takımı, kendilerine hediye edilen altınları Soma’da hayatını kaybeden madencilerin ailelerine verilmek üzere bağışladı....

Google Haberlere Abone ol
Şampiyon öğrenciler ödüllerini Soma’ya bağışladı

Okul Sporları Türkiye Hentbol Şampiyonasında birinci olan Kahramanmaraş Altınova Şehit Bayram Demirci Ortaokulu Hentbol takımı, kendilerine hediye edilen altınları Soma’da hayatını kaybeden madencilerin ailelerine verilmek üzere bağışladı.

Kız öğrencilerden oluşan takım 21-25 Mayıs tarihleri arasında Afyonkarahisar’da düzenlenen 2013-2014 Okul Sporları Türkiye Şampiyonası Küçük Kızlar Hentbol Şampiyonası'nda Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyonanın ardından Kahramanmaraş’ta çeşitli hediyelerle karşılanan öğrenciler, başarılarından dolayı altınla ödüllendirildi. Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden öğrenciler, ödüllerini valilikte düzenlenen törenle Soma’da maden kazasında hayatını kaybeden işçilerinin ailelerine verilmek üzere bağışladı.

İlk kez bir köy takımına hentbolda Türkiye şampiyonluğu yaşatan öğrenciler, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’yi makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş’a yaşattıkları sevinçten dolayı öğrencilere teşekkür ederek başarılarının devamını diledi. Bağış yapan kızların kalplerindeki sevgiyi büyük bir fedakârlık örneği sergileyerek yansıttıklarını ifade eden Kocatepe, “O minik kalplerinde yaşayan insan sevgisini bu şekilde yansıtmış oldular.” dedi.

Öğrencilerin şampiyonada gösterdikleri başarıyla şehrin sesini tüm Türkiye’ye duyurduklarını söyleyen Kocatepe, şunlarıs öyledi: “Kahramanmaraş Altınova köyümüzün Şehit Bayram Demirci Ortaokulu öğrencilerimiz çok değerli beden eğitimi öğretmenimizin gayretiyle hentbol takımı olarak Eskişehir, Afyonkarahisar, İzmir, Aksaray takımlarını yenerek hentbolda Türkiye şampiyonu oldular. Kendilerini kutluyorum, teşekkür ediyorum. Bundan sonraki öğrencilik hayatlarının başarılı olmasını diliyorum. İnşallah hem spor alanında hem de eğitim-öğretimde başarılarıyla ülkemizi diğer başarılı alanlarında güzel bir şekilde temsil etmeye devam ederler. Ve gönüllerindeki mesleklere erişirler, ulaşırlar.”

Ayrıca öğrencilerin örnek bir davranış sergilediğini vurgulayan Kocatepe şöyle konuştu: “Geçtiğimiz hafta bu şampiyonayla ilgili köyde bir tören yapılmıştı, orada öğrencilerimiz çok duygulu bir an yaşattılar törene katılanlara. Mado tarafından kendilerine birer altın hediye edilmişti. Onlar bu altının bir kısmını kendi aralarında toplayarak Soma’da vefat eden, şehit olan merhum işçilerimizin ailelerine yardım için bağışladılar. Minik kalplerinde yaşayan o sevgiyi, insan sevgisini bu şekilde yansıtmış oldular. Allah onlara hata, kaza göstermesin, aileleriyle birlikte uzun ömürler versin.”

Vali Kocatepe’nin ardından takım kaptanı Ebru Yıldız da kazandıkları şampiyonluğu Somalılara ithaf ettiklerini dile getirdi. Türkiye birinciliğinden dolayı kendilerine verilen ödülleri Somalı ailelere hediye ettiklerini ifade eden Yıldız, bu sayede onların yanlarında olduklarını göstermek istediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından öğrenciler, bağışladıkları altınları Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine verilmek üzere Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’ye teslim etti.

CİHAN

Yorumlar