Samanyolu’nda Şeb-i Arus gecesi

Ankara Özel Batıkent Samanyolu İlköğretim Okulu, Mevlana’nın vuslatının 740. yıl dönümünde anma gecesi düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Samanyolu’nda Şeb-i Arus gecesi

Ankara Özel Batıkent Samanyolu İlköğretim Okulu, Mevlana’nın vuslatının 740. yıl dönümünde anma gecesi düzenledi. Genç semazenlerin gösterisi izleyenlerin beğenisini topladı.

Konya Şeb-i Arus kutlamalarını Ankara'ya taşıyan Samanyolu, anaokuldan sekizinci sınıfa kadar tüm öğrenci ve öğretmenlerin el ele vererek hazırladıkları gece, farklı konsepti ile dikkat çekti. İngilizce zümresi fuaye alanında hazırlanan stantlar, Mevlevi kültürünü detaylarıyla yansıttı. Mevlevi yemek kültüründen, Mevlevi kostümlerine, sema gösterilerinden, Mevlevi eserlerine kadar birçok ana unsur tanıtıldı. Stantlarda dramatizasyonla gösterilen konular İngilizce ve Türkçe olarak sunuldu. Fuar açılışından sonra sahne performansının yüksekliği seyircilere kendilerini Konya Şeb-i Arus kutlamalarını da hissettirdi. İkram edilen zerdeden Mevlana şekerine kadar her türlü sunum öğrencilerin emekleriyle hazırlandı. Gecede 'Tarihe Bir Not Düşün' köşesinde anı defterine yazılanlar seyircilerin memnuniyetini de unutulmaz kıldı.

Okul müdürü Ahmet Hamdi Pektaş, salona sığdıramadıkları seyirci teveccühünü titiz bir çalışma ile elde ettiklerini söyledi. Her yönüyle donanımlı birey yetiştirmenin en önemli hedefleri olduğunu vurgulayan Pektaş, tüm öğretmen ve öğrencilerin tek bilek tek yürek olarak hazırladıkları unutulmaz gece için şükranlarını ifade etti. CİHAN

Yorumlar