Samanyolu Lisesi 9 proje ile bölge elemelerinde yarışacak

Ortaöğretime devam eden öğrencileri temel, sosyal ve beşeri bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, araştırma ve geliştirme odaklı bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 45.

Google Haberlere Abone ol
Samanyolu Lisesi 9 proje ile bölge elemelerinde yarışacak

Ortaöğretime devam eden öğrencileri temel, sosyal ve beşeri bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, araştırma ve geliştirme odaklı bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ön değerlendirme sonuçları belli oldu.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Araştırma Projeleri Ankara Bölge Finaline Samanyolu Lisesi, 25 proje ile başvurdu ve 9 projesi bölge elemelerine katılmaya hak kazandı. Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Sosyoloji, Psikoloji ve Tarih olmak üzere 9 dalda düzenlenen yarışmaya, bu yıl 17 bin 486 öğrencinin hazırladığı toplam 10 bin 418 proje başvurusu yapıldı. Geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 41 artış gözlendi. 17-20 Mart tarihleri arasında 12 bölge merkezi ilde düzenlenecek olan Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmaları'na elemeleri geçen öğrenciler projeleri ile katılacak.

YARIŞACAK PROJELER

Samanyolu Lisesi'nin yarışmaya kabul edilen öğrencileri ve projeleri şöyle: Mustafa Fatih Maytalman ve Ömer Tuğrul Demir Bilgisayar dalında ‘Rem Uykusunun Tespiti ve Mavi Işıkla Dinç Uyanma’. Bünyamin Çakmak ve Mehmet Enes Arıcı Biyoloji dalında ‘Sarı Kantaron’un Tümör Baskılayıcı Genler Üzerine Etkisinin İncelenmesi’. Mehmet Emin Güzel ve Alperen Büyükberber Biyoloji dalında ‘Bir Bardak Şifa, Salvia Siirtica (Siirt Adaçayı)’ Mustafa Kaleli ve Ekrem Seydi Demirboğa Kimya dalında ‘Renk Kontrollü Şarj Edilebilir Çevreci Batarya Geliştirilmesi’. Ahmet Çandıroğlu Kimya dalında ‘Bakır (I) Halojenür Tuzlarından Faydalanarak Uçucu Amin Türevlerinin Hızlı ve Pratik Bir Şekilde Tespit Edilmesi’. Muhammet Çaylı ve Orhan Talha Özgün Kimya dalında ‘Kanserli Hücrelerin Görüntülenmesinde Kullanılacak Suda Çözünebilir Floresan Boyanın Tasarımı ve Sentezi’. Ahmet Faruk Küçük ve Mehmet Nevzat Sanlı Kimya dalında ‘Çevreci, Şarj Edilebilir ve Ucuz Hidrojen Sülfür Bataryası Geliştirilmesi’. İbrahim Aşık ve Hakan Sivük Matematik dalında ‘Bir Üçgende ve Dörtgende Kesenlerle İlgili Alan Bağıntıları’. Onur Sulak ve Sadık Said Kasap Matematik dalında ‘Teğetler Dörtgeni Üzerine Bir Çalışma’.
CİHAN

Yorumlar