Saldırganların kimlikleri belli oldu

Bayrampaşa'da çevik kuvvete saldırı düzenleyen kadın teröristlerin kimlikleri belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Saldırganların kimlikleri belli oldu

İstanbul Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne silahlı ve el bombalı saldırıda bulunan 2 terörist, saklandıkları apartmana düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirildi.

Vatan Mahallesi'ndeki yerleşkenin C kapısı önünde, çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında, iki kadın terörist tarafından el bombası atıldı ve silahla ateş açıldı. Atılan el bombası patlamazken, burada görevli polisler, teröristlere karşılık verdi. Saldırıda bir polis memuru hafif şekilde yaralandı.

Kısa süreli çatışmanın ardından, teröristler araçla olay yerinden kaçtı.

Bunun üzerine, bölgeye polis helikopterinin yanı sıra, çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yapılan takip sonucu, teröristlerin Gazi Sokak'taki bir apartmana saklandığı tespit edildi.

Apartmana, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi. Operasyonda, 2 kadın terörist etkisiz hale getirildi. Operasyon sırasında bir polis memuru bacağından yaralandı.

Öte yandan, saldırı anı bölgedeki güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, 2 kadın teröristten birinin çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında uzun namlulu silahla ateş açtığı, diğerinin el bombası attıktan sonra tabancayla ateş ettiği görülüyor.

Saldırının ardından girdikleri binada etkisiz hale getirilen iki saldırganın terör örgütü DHKP/C üyesi Çiğdem Yakşi (27) ve Berna Yılmaz (27) olduğu belirlendi.

Berna Yılmaz'ın, 14 Mart 2010'da düzenlenen ''Roman Vatandaşlarımız ile Buluşuyoruz'' konulu toplantıda o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma yaptığı sırada pankart açma eyleminin de arasında bulunduğu çok sayıda eyleme katıldığı gerekçesiyle yargılanıp 8 yıl 5 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı.

Saldırganlardan Çiğdem Yakşi'nin de Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na yönelik saldırı hazırlığında olduğu yönünde haberler medyada yer almıştı.

Yorumlar