Sakık: Ağrı’da Kürt Türk ayrımı yapılmayacak

BDP Ağrı Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık, belediyecilikte kimlik ayrımı yapmayacaklarını söyledi, Sakık, “Bu şehirde Kürt, Türk ayrımı yapmayacağız.

Google Haberlere Abone ol
Sakık: Ağrı’da Kürt Türk ayrımı yapılmayacak

BDP Ağrı Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık, belediyecilikte kimlik ayrımı yapmayacaklarını söyledi, Sakık, “Bu şehirde Kürt, Türk ayrımı yapmayacağız. İnsan ayrımı ve kimlik ayrımı yapılmayacak. Kimin kimliği varsa onuru olacak. Belediyecilikte ayrım olmayacak.” dedi.

Seçim bölgesine gelen Sakık, havalanında partililer tarafından karışılandı. Buradan Erzurum Caddesi'nde toplanan vatandaşlara seslenen Sakık, “Öcalan 21 Mart’ta demokratik siyaset esastır, dedi. Silahlara veda edeceğiz, siyaset yapacağız ve kendimizi yöneteceğiz. 30 Mart’ta burada belediyeyi sizlerle beraber yöneteceğiz. 30 Mart’ta sadece eş bakanlar, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri değil bu şehrin nüfusu 108 binse, 108 bin insanla yöneteceğiz. Allah’ın izniyle belediyeyi alacağız. Aradınız gel dediniz, geldim. Size çok dostça söylüyorum beynim de bir belediyecilik yoktu.” diye konuştu.

Ülke olarak önemli bir süreçten geçildiğine dikkat çeken Sakık herkesin gözünün 30 Mart'ta olduğunu ifade etti. Sakık, “Daha demokratik bir Türkiye için 30 Mart'ta sandık başına gideceksiniz Ortadoğu’da taşlar yerinden oynuyor. 10 aydır, sayın başkanın talebiyle PKK silahları susturuldu, gerilla geri çekildi. Kan, tabut, gözyaşı, ölüm yok artık. İşte biz bu süreci başlatan bütün aktörlere teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun. İşte biz BDP olarak diyoruz ki yolsuzlukların üzerine sonuna kadar gidelim. Ama biz BDP olarak barış sürecini de çok önemsiyoruz. 90 yıllık süre içerisinde Kürtlerle hep mücadele ettiler. Son 8 aydır mücadele müzakereye dönüştü. Bu müzakere sürecini bu şer cepheleri parçalamak istiyor. Onun için bakın biz AKP’ye karşı oluşmuş bu şer cephelerinde asla olmadık olmayız da. Ne ulusalcılarla, ne milliyetçilerle ne de derin devlet yapılanması içinde olanlarla asla birlikte olmadık. Eğer AKP samimiyse, Kürt sorunun çözümünde vallahi biz hiçbir dönem yol arkadaşlarımıza ihanet etmedik ve etmeyiz de. Onları samimi olmaya, sorunu çözmeye, yürekli olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar