Sakarya Fatih Koleji'nin başarılı öğrencileri altına boğuldu

Özel Sakarya Fatih Eğitim Kurumları uluslararası ve ulusal yarışmalarda başarılı olan 37 öğrencisi Sakarya Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün geleneksel olarak düzenlediği ödül töreninde altınla ödüllendirildi. Sakarya genelindeki...

Google Haberlere Abone ol
Sakarya Fatih Koleji'nin başarılı öğrencileri altına boğuldu

Özel Sakarya Fatih Eğitim Kurumları uluslararası ve ulusal yarışmalarda başarılı olan 37 öğrencisi Sakarya Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün geleneksel olarak düzenlediği ödül töreninde altınla ödüllendirildi. Sakarya genelindeki tüm okullardan toplam 170 öğrencinin ödüllendirildiği programda 37 öğrenci Sakarya Fatih Eğitim Kurumları’nın öğrencisi oldu.

Sakarya Valiliği 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı’nda ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi. Elmas Otelde gerçekleştirilen ödül törenine Sakarya Vali Yardımcısı Şakir Özdikici, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, İlçe Kaymakamları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, veli ve öğrenciler katıldı. 170 başarılı öğrencinin ödül aldığı törende Sakarya Fatih Koleji Erenler şubesinden 25, Serdivan Fatih Koleji’nden 7, Sakarya Fatih Fen Ve Anadolu Lisesi’nden 4,Serdivan Fatih Fen Ve Anadolu Lisesi’nden de 1 öğrenci olmak üzere toplam 37 öğrenciye ulusal ve uluslararası aldıkları dereceden dolayı ödül verildi.

Ödül töreninde konuşan Sakarya Vali Yardımcısı Şakir Özdikici, öğrencilerin elde ettikleri başarılardan gurur duyduklarını belirterek, “Uluslararası ve ülke çapında düzenlenen yarışmalarda öğrencilerin başarılı olması sevindirici. İlimizi başarılı şekilde temsil eden bütün öğrencileri tebrik ediyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Romanya’da Bilgisayar Olimpiyatında Dünya 2.si olan Bilal Bilaloğlu ve Dünya 3.sü olan Enes Genç, Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışmasında Dünya 2.si olan Yusuf İşler, yine aynı yarışmada Dünya 3.sü olan Zeynep Reyyan Erdem, Elif İlayda Demirayak, Alperen Gıroğlan ve Hayrunnisa Uzan, YGS’de Türkiye 27.si ve Sakarya 1.si Ekrem Güzelyelle birlikte, ulusal düzeyde derece alan 33 öğrenci altınla ödüllendirildi.

Bu arada Fatih Koleji’nin standı da büyük ilgi gördü. Dans eden robotlar ve diğer projeler beğeniyle izlendi. Stantları gezen ali yardımcısı Özdikici, öğrencileri başarılarından dolayı kutladı.

Sakarya Fatih Kolejleri Genel Müdürü Reşit Taşdemir, yaptığı açıklamada, okullarının açıldığı günden beri Sakarya’da eğitimde ilkleri yaşattıklarını söyledi. Taşdemir, “ “Uluslararası, ulusal yarışmalarda kurumumuz ilimizi en güzel şekilde temsil etmiştir. Kurumlarımız, olimpiyat ve proje yarışmalarında olduğu gibi sporda ve sanatta başarılı öğrenciler yetiştirmektedir. Bugünkü ödül töreni de bunun en güzel kanıtıdır. Yine öğrencimiz Muhammed İhsan Gün TEOG-1 de 100 tam puan alırken TEOG-2 de ise öğrencimiz Zeynep Reyyan Erdem 100 tam puan alarak okullarımızın gururu olmuşlardır. Bu Bağlamda biz Sakarya Fatih Eğitim Kurumları olarak ilimizin adını eğitimde duyurmak için öğretmen ve öğrencilerimizle gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam edeceğiz.” Diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar