Sakal-ı Şerif Ziyarete Açıldı

Peygamber Efendimiz'i (sas) daha iyi tanımak ve tanıtmak için yola çıkan Peygamber Yolu Derneği', ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasını başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Sakal-ı Şerif Ziyarete Açıldı

Kayseri’de de yarışma için müracaatlar alınmaya başlandı. ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyası Kayseri İl Koordinatörlüğü tarafından farklı etkinliklerle beraber düzenleniyor. Bunlardan biri de Efendimiz'in (sas) Sakal-ı Şeriflerinin ziyarete açılması oldu.

Peygamber Yolu Derneği'nin akademisyenler komisyonu tarafından tespit edilen, Efendimiz'in (sas) hayatını anlatan kitapların okunması ve sonunda üç farklı kategoride yapılacak sınavda dereceye girenlere, başta umre olmak üzere çeşitli hediyelerle verileceği duyurulmuştu. 7 Ocak tarihinde yapılan duyuru sonrasında kampanyanın Kayseri ayağında hazırlıklar tamamlandı ve müracaatlar alınmaya başlandı.

Kılıçaslan Eğitim Vakfı Yetkilisi ve ‘Herkes O’nu Okuyor’ Kampanyası Kayseri İl Koordinatörü Mehmet Alauddin İslamoğlu, yarışmaya başvuracaklar için hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte 10 gündür yarışmaya müracaatlar alındığını ifade etti. 10 günde 10 bin kişinin yarışmaya başvurduğunu aktaran İslamoğlu, Kayseri’deki hedefin 100 bin kişinin sınav için başvuruda bulunması olarak açıkladı.

İslamoğlu, kaybedeni olmayan bu yarışmadan amaçlarının, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sas) daha iyi tanınmasını sağlamak olduğunu hatırlattı. Türkiye'de bütün illerde yapılacak sınavlarda kazananların ödüllendirileceğini anlatan İslamoğlu, Kayseri bölümünde de ekstra ödüllerin yer aldığını dile getirerek, “Dernek olarak Efendimiz'in (sas), mübarek hayatından ne kadarını kendi hayatımıza taşıyabilirsek hayatımız o kadar nurlanacak ve problemlerimiz o kadar azalacaktır. Kampanyamızla ilgili olarak oluşturulan internet siteleri 'peygamberyolu.com' ve “herkesonuokuyor.com” adresinden detaylı bilgiler alınabilir. Sitede Peygamberimiz’in (sas) her gününü inceleyen bir çalışma yapıldı. İnsanlarımız kendilerine uygun kategorilerde müracaatlarda bulunabileceklerdir.” dedi.

‘Herkes O’nu Okuyor’ Kampanyası Kayseri İl Koordinatörü Mehmet Alauddin İslamoğlu, Kayseri’deki insanların başvuruda bulunabilecekleri ve bilgi alabilecekleri büronun, Erciyes Kartal ve Kızılay Hastanesi yanında bulunan Kınaş Sirius İş Merkezi’nin zemin katında açıldığını hatırlattı. İslamoğlu, bu merkezde müracaatların yanı sıra bazı etkinlikler düzenleneceğini belirterek, “Şu an merkezimizde Efendimiz'in (sas) Sakal-ı Şeriflerini ziyarete açtık. İnsanlarımız, 29 Ocak Çarşamba gününden itibaren burada Sakal-ı Şerifleri ziyaret edebilecekler.” diye konuştu.

Kampanyada ortaokul, lise ve yetişkinler için 3 ayrı kategoride belirlenen kitaplar okunacak. Ortaokul için Rahime Kaya’nın ‘Efendiler Efendisi Hazreti Muhammed’, lise için Reşit Haylamaz'ın ‘Muhtasar Efendimiz’ kitabı ve yetişkinler için ise Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ‘Sonsuz Nur’ serisi okunacak. 7 Ocak-24 Mart arasında bu kitapları okuyan herkes sınava tabi tutulacak. Sınavların kategori birincileri çeşitli ödüller alacak. 24 Mart tarihine kadar herkesin başvurabileceği bu kampanyanın talihlileri ödüllerini Kutlu Doğum Haftası'nda yapılacak büyük programda alacaklar. Herkes, herkesonuokuyor.com’dan kategorilere göre uygun başvuru yapabiliyor. Kayseri’den müracaat etmek isteyenler 220 16 00-01 numaralı telefonlardan bilgi alarak başvuruda bulunabilecekler.

Yorumlar