"Sahurda hafif ama uzun süre tok tutan peynir ve yumurta tüketilmelidir"

Şırnak Cizre Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Abdullah Üzen, sahurda hafif ama uzun süre tok tutan yoğurt, peynir, yumurta gibi besinlerin alınması gerektiğini ifade ederek, "Ramazan'da bol miktarda su içilmeli ve bu iftar ile sahur...

Google Haberlere Abone ol
"Sahurda hafif ama uzun süre tok tutan peynir ve yumurta tüketilmelidir"

Şırnak Cizre Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Abdullah Üzen, sahurda hafif ama uzun süre tok tutan yoğurt, peynir, yumurta gibi besinlerin alınması gerektiğini ifade ederek, "Ramazan'da bol miktarda su içilmeli ve bu iftar ile sahur arasına mümkün olduğunca yayılmalı." dedi.

İFTAR HAFİF VE SULU GIDALARLA AÇILMALIDIR

İftar hafif ve sulu gıdalarla açılmalı gerektiğini aktaran Abdullah Üzen şöyle konuştu: “Bütün gün gıda almayan mide ani olarak aşırı miktarda gıda ile karşılaşırsa hazım problemleri yaşanması yüksek ihtimaldir. Bu sebeple iftar hafif ve sulu gıdalarla açılmalı, 1-1,5 saat sonra yağlı ve yüksek karbonhidrat içerikli yemekler alınmalıdır. Ancak genel olarak aşırı yağlı ve aşırı miktarda ağır yemeklerden uzak durulmalıdır. İftar sahur arası mümkün olduğunca uzun tutulmalı ve mutlaka sahura kalkılmalıdır. Sahurda hafif ama uzun süre tok tutan yoğurt, peynir, yumurta vb. besinler alınmalıdır. Oruçlu iken acıkmaktan çok kaybedilen vücut sıvısı sağlık problemlerine yol açmaktadır. Bu sebeple günlük su ihtiyacı iftar sahur arasına yayılarak temin edilmelidir. Oruçlu iken fazla terlemekten, güneşe fazla maruz kalmaktan şiddetle kaçınılmalıdır. Bunun yanında sağlık problemi olan, emziren veya gebe olan şahıslar oruç tutmak istiyorlarsa öncelikle doktoruna danışmalı, oruç tutup tutmamaya sağlık durumuna göre karar verilmelidir.”

CİHAN

Yorumlar