Şahin: Çevre, kuruluşların değil tüm insanlığın sorumlu olduğu yaşam alanı

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yazılı bir açıklama yaptı. Şahin, " Çevre, sadece kurum ya da kuruluşların değil, bütün insanlığın sorumlu olduğu yaşam alanıdır." dedi.Şahin açıklamasında,...

Google Haberlere Abone ol
Şahin: Çevre, kuruluşların değil tüm insanlığın sorumlu olduğu yaşam alanı

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yazılı bir açıklama yaptı. Şahin, " Çevre, sadece kurum ya da kuruluşların değil, bütün insanlığın sorumlu olduğu yaşam alanıdır." dedi.

Şahin açıklamasında, “İnsanlık, tarihin var oluşundan bu yana çevresini, kendi ihtiyaçları doğrultusunda biçimlendirmeye çalışmış, bu zaman zarfında da çevreyi etkilemiş ve çevresinden etkilenmiştir. Hayatımız açısından büyük önem taşıyan çevremiz, tüm değerleri ile birlikte sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürebilmemiz için korumamız gereken en önemli değerlerden biridir. Çevre, sadece kurum ya da kuruluşların değil, bütün insanlığın sorumlu olduğu yaşam alanıdır. Gelecek kuşaklara bozulmamış, sağlıklı bir dünya bırakmak için; küresel boyutta yaşanan çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunularak kirlenmenin önlenmesi, tabiatın korunarak tahribatın engellenmesi, yeşil alanların korunması ve arttırılması ile kamuoyunun bilinçlendirilmesi temel sorumluluğumuz olmalıdır. Toplumu oluşturan bireylerin yaşamları süresince olumlu davranış değişimlerine sahip olmalarının sağlanması, bu kapsamda insanların doğal, tarihi, kültürel, ekonomik, sosyal, kentsel ve kırsal tüm çevre ile olan ilişkisinin kavratılarak, çevreye sahip çıkılması sağlanmalıdır. Çevre ile ilgili konularda aktif katılımı sağlayıcı ve olumsuzluklara karşı tepkiyi oluşturan bir eğitim sistemi geliştirilerek, bireysel çıkarların toplumsal çıkarlardan ayrı düşünülemeyeceği gereğini kavrayan bir anlayış düzeyine erdiren eğitim sistemi ile her yaş ve kesimdeki kitleye erişilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın Dünya Çevre Gününü kutluyor, temiz, sağlıklı ve daha yaşanılabilir bir dünya için herkesi işbirliği yapmaya davet ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

CİHAN

Yorumlar