Sahil güvenliğin boğulma tatbikatı başarılı geçti

Boğulma vakalarında yaşanan artış yetkilileri bu sezon daha çok önlem almaya itti. Bu kapsamda 'Çeken akıntı'ya dikkat çeken Sahil Güvenlik ekipleri, boğulmalara en hızlı müdahaleyi yapmak için her an hazır olduğunu, gerçekleştirdiği...

Google Haberlere Abone ol
Sahil güvenliğin boğulma tatbikatı başarılı geçti

Boğulma vakalarında yaşanan artış yetkilileri bu sezon daha çok önlem almaya itti. Bu kapsamda 'Çeken akıntı'ya dikkat çeken Sahil Güvenlik ekipleri, boğulmalara en hızlı müdahaleyi yapmak için her an hazır olduğunu, gerçekleştirdiği tatbikatla gösterdi.

Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı 'Yaz Mevsiminde Sıfır Boğulma Olayı Hedefi' kapsamında yaptığı ve gerçeğini aratmayan tatbikat başarılı geçti. İlkadım ilçesi Fener Plajı açıklarında yapılan tatbikatta, senaryo gereği Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bir asker denizde boğulma tehlikesi geçirirken, sahilde bir vatandaş Alo 158 Sahil Güvenlik hattını aradı. Komuta merkezi, durumu görevli birime ve 112 Acil Servis ekiplerine bildirerek ivedilikle olay yerine gitmelerini sağladı. İhbar doğrultusunda hemen harekete geçen Sahil Güvenlik ekipleri kısa sürede boğulma vakasının yaşandığı yere geldi. Denizde boğulmak üzere olan vatandaşı çıkartan dalgıçlar, hızlı bir şekilde kıyıya getirdiler. Yeleken Kulüp önünde hazır bekleyen ambulansa boğulan vatandaşı teslim eden Sahil Güvenlik ekipleri daha sonra birliğine geri döndü.

BOĞULMALARIN YÜZDE 80’İNE 'ÇEKEN AKINTI' SEBEP OLDU

Karadeniz'deki 'Çeken Akıntı'ya da dikkat çeken Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı bu konuda vatandaşları uyardı. Okullarda toplantılar düzenleyen ve broşürler dağıtan ekipler, yaz aylarında denizde meydana gelen boğulmaların yüzde 80’ine çeken akıntının sebep olduğunu bildirdi. Amaçlarının, boğulma vakalarını en aza indirmek olduğunu kaydeden Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı SG Kıdemli Üsteğmen Ömer Akgün, "Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı olarak vatandaşlarımızın denizdeki can güvenliğinin sağlanması maksadıyla eldeki tüm imkanlar kullanılmaktadır. 'Yaz Mevsiminde Sıfır Boğulma Olayı Hedefi' kapsamında boğulma olayların sıklıkla meydana geldiği halkın yoğun olarak girdiği plajlarda karadan ve denizden personel bot görevlendirmesi yapılarak devriye görevleri icra edilmektedir. Plajlarda bilgilendirici broşürler dağıtılmakta, konuya dikkat çekici anonslar yapılmakta, ortaöğretim düzeyinde boğulma olayları ve çeken akıntı hakkında kritik yaş grupları için farkındalığı artırmak maksadıyla eğitim verilmekte, çeken akıntı hakkında kısa filmler izletilmektedir. Ayrıca, il ve ilçe belediye imkanları ile ikaz panoları kullanılarak görsel uyarıların ve anonsların yapılması sağlanmaktadır. Karadeniz'e kıyısı bulunan illerin valilikleri boğulma olaylarının sık yaşandığı gün ve riskli saatlerde denetimlerin arttırılması maksadıyla bilgilendirilmekte ve uyarılmaktadır." dedi. Çeken Akıntı (dip akıntısı) nedeniyle yaşandığı öne sürülen boğulma vakalarında, 2010-2013 yılları arasında 51 kişi hayatını kaybetmişti.

CİHAN

Yorumlar