Sağlık turizmi kapsamında Kuveyt’le ortak çalışma grubu kurulacak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kuveytli vatandaşların Türkiye’den sağlık hizmeti alabilmeleri adına önemli bir çalışma yapacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık turizmi kapsamında Kuveyt’le ortak çalışma grubu kurulacak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kuveytli vatandaşların Türkiye’den sağlık hizmeti alabilmeleri adına önemli bir çalışma yapacaklarını söyledi. Kuveyt ve Türkiye sağlık bakanlıklarının ortak bir çalışma komisyonu kuracağını belirten Müezzinoğlu, “Her iki bakanlık ortak çalışma komisyonu kurma adına üçer beşer kişiden oluşacak ortak çalışma grubu oluşturarak önümüzdeki 3 ay içinde hangi konularda nelerin yapılacağına dair bir hazırlık yapacak, ardından bakanlar düzeyinde önümüzdeki dönemin yol haritası belirlenecek.” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çalışma ziyareti çerçevesinde Türkiye'ye gelen Kuveyt Sağlık Bakanı Dr. Ali Saad Al-Obaidi ve beraberindeki heyeti kabul etti. Bakanlıktaki kabulün ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi. Siyasi, kültürel ve ekonomik ilişkiler açısından iki ülkenin de durumunun oldukça gelişmiş olduğunu anlatan Müezzinoğlu, “İki ülke arasındaki cumhurbaşkanları ve devlet başkanları düzeyinde sürdürülen iyi ilişkilerimiz var, 2012 yılı itibariyle ekonomik hacmimiz 600 milyon dolar iki taraf açısından hızla yükseltilecek bir rakam. Bu rakam 2014 ve 2015’li yıllarda çok daha yüksek seviyelere çıkacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.

Siyasal anlamda her iki devlet arasındaki ilişkilerde Suriye, Irak ve Filistin politikalarında birlikte ortak bir bakış açısına sahip olunduğunu belirten Müezzinoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bu ortak bakış açısına sahip olmak, ilişkilerimizin dinamiklerini oluşturmakta. Sağlık alanında 2008 yılında imzaladığımız sağlık işbirliği anlaşmasını daha aktif hale nasıl getiririz, onu değerlendirdik. Sağlık yatırımları, sağlık turizmi ve yeni projeler üretebilme adına değerlendirmeler yaptık. Sağlık turizmi ve Kuveyt’teki sağlık hizmeti almak isteyen Kuveytli vatandaşların Türkiye’den sağlık hizmeti alabilmeleri adına değerlendirmeler yaptık. Her iki bakanlık ortak çalışma komisyonu kurma adına 3 -5'er kişiden oluşacak ortak çalışma grubu oluşturarak önümüzdeki 3 ay içinde hangi konularda nelerin yapılacağı bir hazırlık yapacak ardından bakanlar düzeyinde önümüzdeki dönemin yol haritası belirlenecek.”

Türkiye’de sağlık hizmetlerine daha yakından bakma imkanı bulduklarını belirten Kuveyt Sağlık Bakanı Dr. Ali Saad Al-Obaidi ise “Tüm dünya özellikle Kuveyt devleti Türkiye’deki sağlık alanındaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Sağlık sisteminin maliyetlerini düşürme ve nüfusa daha kaliteli sağlık hizmeti verme adına hepimiz bazı sorunlarla karşılaşıyoruz. Bu zorluklar risk faktörleri, sigara, yetersiz beslenme gibi zorluklar. Bunların sağlık sistemine nasıl bir yük getirdiğini konuştuk. Kalkınma hedeflerini gerçekleştirdik. Özellikle bağışıklığın artırılması ve bebek ölümlerinin azaltılması ile ilgili hedefler geliştirdik. 2008’de sağlık alanında imzaladığımız mutabakat zaptını hayata geçirmek istiyoruz birlikte, her iki ülkeninde çıkarına olacak bir çalışma yapmak istiyoruz. Önümüzde çalışacağımız 3 ayda ciddi bir birliktelikle ortak projeler üzerinde çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu, konuk bakana şerbetlik, konuk Bakan Ali Saad Al-Obaidi ise Müezzinoğlu’na gümüş bir gemi maketi hediye etti. CİHAN

Yorumlar