Sağlık Bakanlığı'ndan Aile Hekimleri Açıklaması

Sağlık Bakanlığı, medyada yer alan 'Danıştay yürütmeyi durdurdu, aile hekimlerinin nöbet sorunu ortadan kalktı' haberlerinin, gerçeği yansıtmadığı bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanlığı'ndan Aile Hekimleri Açıklaması

Sağlık Bakanlığı, medyada yer piyasa 'Danıştay yürütmeyi durdurdu, aile hekimlerinin nöbet derdi ortadan kalktı' haberlerinin, gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Bakanlık; 'Bu yönde verilmiş bir karar bulunmamaktadır' dedi.

'YARGININ VERDİĞİ BİR KARAR YOK'

Bakanlıktan yapılan izahatda, aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarının nöbetlerinin 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanunu ve buna istinaden yayımlanan mevzuat çerçevesinde yürütüldüğü anımsatıldı.

Yürürlükteki nöbete ait yönetmelik hükümlerinin iptaline yönelik ilgili yargı mercilerince verilmiş bir karar olmadığı vurgulanan izahatda, matbuat yayın organlarında yer piyasa mahkeme kararının 2011 yılında yürürlükte bulunan mevzuata nazaran verildiği kaydedildi.

'NÖBET UYGULAMALARI İLGİLİ MEVZUAT ÇERÇEVESİNDE DEVAM EDECEKTİR'

Açıklamada, bu tarihten sonra aile hekimlerinin nöbetleriyle ilgili yeni bir kanuni düzenleme yapılmadığı belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

'Dolayısıyla verilen kararın aile hekimlerinin bugünkü nöbet hizmetleriyle ilgili var uygulamaya herhangi bir etkisi olmayacaktır. Bu çerçevede verilen karar türkiye genelindeki aile hekimliği nöbetlerinin durdurulması ve ya kaldırılmasını etkileyen bir karar olmayıp, aile hekimliğindeki nöbet uygulamaları ilgili mevzuat çerçevesinde devam edecektir. Aksi yönde yapılan yayınlar gerçeği yansıtmamaktadır.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar