Sağlık Bakanlığı: Sınır kapılarında yaşına bakılmaksızın tüm çocuklar aşılanıyor

Sağlık Bakanlığı, sınır kapılarından giriş çıkış yapan tüm çocukların yaşına bakılmaksızın aşılandığını belirterek ‘Çocuk Felci Aşısı’ destek çalışmaları kapsamında yapılanlarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanlığı: Sınır kapılarında yaşına bakılmaksızın tüm çocuklar aşılanıyor

Sağlık Bakanlığı, sınır kapılarından giriş çıkış yapan tüm çocukların yaşına bakılmaksızın aşılandığını belirterek ‘Çocuk Felci Aşısı’ destek çalışmaları kapsamında yapılanlarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

    Açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü’nün, Suriye’de Ekim ayının başından itibaren çocuk felci vakalarının görüldüğünü teyit edilerek "Bu durumu bir ‘halk sağlığı acili’ olarak ele aldığı, ayrıca hem Suriye’de hem de bölgedeki diğer ülkelerde tedbir alınması gerektiği hatırlatması ile başlayan açıklamada, Suriye’de çocuk felci vakaları bilgisi alındıktan sonra Bilim Kurulumuzda ülkemize hastalık girişinin engellenmesi amacıyla bir takım tedbirlerin alınmasına karar vermişti.” denildi.

    BAKANLIĞIN ÇOCUK FELCİ İÇİN YAPTIKLARI

    Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı faaliyetler şöyle sıralandı:
“Suriye ile komşuluğu olan 6 il (Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak) ile Adana’da yaşayan 5 yaş altı tüm çocukların yanı sıra kamplarda ve kamp dışında yaşayan Suriyeli çocuklara Çocuk Felci Destek Aşı çalışmaları gerçekleştirilmiştir.
Çocuk Felci Destek aşı çalışmalarının üçüncü turunda ise 4 ilimiz (Adıyaman, Osmaniye, Malatya ve Kahramanmaraş) daha çalışmaya dahil edilmiştir. Sağlık ekiplerimiz aşılama çalışmalarının devam ettiği 11 ilde (Mardin, Şanlıurfa, Kilis, Adana, Şırnak, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Osmaniye) kapı kapı dolaşarak ve merkezi yerlerde istasyonlar kurarak çocuklarımızı aşılamıştır.
Çocuk Felci Destek Aşı Çalışmalarının ilk turu 18-24 Kasım 2013 tarihleri arasında gerçekleşmiş, 116 bin 241’i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 1 milyon 148 bin 918 çocuk aşılanmıştır.
İkinci tur ise 23-29 Aralık 2013 tarihleri arasında gerçekleşmiş, 108 bin 592’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 1 milyon 388 bin 103 çocuk aşılanmıştır.
Çocuk Felci Destek aşı çalışmalarının üçüncü turu 17-23 Şubat 2014 tarihleri arasında yapılmış ve ilk iki turda olmayan 4 ilimize, (Adıyaman, Osmaniye, Malatya ve Kahramanmaraş) ağırlık verilmiştir. 35 bin 97’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 352 bin çocuk aşılanmıştır.
3 tur aşılama programı sonunda başarı oranımız ise ilk turda yüzde 90, ikinci turda yüzde 92, üçüncü turda ise yüzde 90 olarak tespit edilmiştir.”

    “SURİYELİ ÇOCUKLAR, RUTİN BAĞIŞIKLAMA PROGRAMI İÇERİSİNDE”

    Bakanlık ayrıca Türkiye’deki kamplara girişlerde, tüm 15 yaş altı çocuklara Polio, Difteri-Tetanos ve Kızamık aşısı yapıldığına işaret ederek “Ülkemizdeki kamplarda ve kamp dışında yaşayan Suriyeli misafirlerimizin çocukları rutin bağışıklama programımızdan yararlanmaktadırlar. Sınır kapılarından giriş çıkış yapan tüm çocuklar ise yaşına bakılmaksızın aşılanmaktadır.” bilgisini verdi. CİHAN

Yorumlar