Sağlık Bakanlığı önüne seçim sandığı kurup, oy kullandılar

Sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı öncesi Sağlık Bakanlığı önüne memnuniyet ve memnuniyetsizliklerini oylamak için seçim sandığı kurdu.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanlığı önüne seçim sandığı kurup, oy kullandılar

Sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı öncesi Sağlık Bakanlığı önüne memnuniyet ve memnuniyetsizliklerini oylamak için seçim sandığı kurdu.

    'Bayram Gelmiş Neyime' dövizleri açan ve oy kullanan sağlık çalışanlarından 250’si memnuniyetsizliğini ‘hayır’ tercihi yaparak ifade etti. Sadece 4 kişi şartlardan memnuniyetini bildirdi.

    Türk Sağlık-Sen önderliğinde öğle vakti bir araya gelen sağlık çalışanları, ‘Çalışanlar burada Sayın Bakan nerede’ şeklinde slogan attı, bakanlık önüne siyah çelenk bıraktı. Ardından yanlarında getirdikleri kutuyu seçim sandığı haline getirip, hayat memnuniyeti oylaması yaptı.

    Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci yaptığı basın açıklamasında 500 bin sağlık çalışanının tamamının sorunlarla uğraştığına işaret etti. Bütün illerin sağlık kuruluşlarının önünde sağlık çalışanlarının ayaklanmış durumda olduğunu belirten Önder Kahveci, “Çünkü 14 Mart, tarihte sağlık ordusunun, işgal ordusuna ayak kaldırdığı gündür. Bugün Sayın Bakan'ın bir kez daha dikkatini çekiyoruz. Sayın Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarının sorunlarına duyarsız kalmaya devam edersen burada sandıkta seni oyladığımız gibi 30 Mart'ta da seni oylayacağız, önümüzdeki genel seçimlerde de seni oylayacağız. Eğer kayıtsız kalmaya devam edersen bütün sağlık mensuplarını görmemezlikten gelmeye devam edersen bilesin ki, sağlık çalışanları iş bırakma hem de üstü üste belirli günlerde iş bırakmaya kararlıdır. Türk Sağlık-Sen’in öncülüğün de ortaya koyacak. Dün Sayın Müsteşar bir genelge yayınlamış, haddini aşmış; eylem yapanlara iş bırakanlara ceza verin. Bakın buradan söylüyorum, eğer yüreğin yetiyorsa sen bu çalışanlara ceza ver, bakalım sonucu ne olur.” dedi.

    Her sandığın bir ders olduğuna işaret eden Kahveci, “Umarız ki bu sandıktan çıkan sonuçtan da sağlık idarecileri bir ders alır. Sağlık çalışanlarının seçimini ve oylarını önemserler. Yıllardır unuttukları ve hiçbir şey yapmadıkları çalışan memnuniyeti için bir adım atarlar. Sağlık çalışanlarının sorunlarının çözüldüğü, adil ve huzurlu bir çalışma ortamının tesis edildiği günleri görmek istiyoruz ve önümüzdeki dönemlerde çok zor gözükse de bizde bir gün inşallah 14 Mart’ı bir bayram gibi kutlarız.” şeklinde konuştu.

    Kalabalık, seçim sandıklı eylemlerini tamamladıktan sonra olaysız şekilde değıldı. CİHAN

Yorumlar