SAGİAD Akyazı iş dünyasını buluşturdu

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu(TUSKON) ve Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu’na (MARİFED) bağlı olarak faaliyet gösteren Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği(SAGİAD) Akyazı Temsilciliği, Vizyon Restorant'ta...

Google Haberlere Abone ol
SAGİAD Akyazı iş dünyasını buluşturdu

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu(TUSKON) ve Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu’na (MARİFED) bağlı olarak faaliyet gösteren Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği(SAGİAD) Akyazı Temsilciliği, Vizyon Restorant'ta düzenlenen programla iş dünyasını buluşturdu. Programda, son zamanlarda ortaya çıkan kutuplaşmanın son bulması ve Ramazan ayının kardeşliği pekiştirmesi temenni edildi.

    Akyazılı iş adamlarına seslenen SAGİAD Şube Başkanı Hüseyin Kav, bölgenin ve özellikle de Sakarya ve Akyazı'nin potansiyel bir cevher durumunda olduğuna dikkat çekerek girişimcilere önemli öğütlerde bulundu.

    Sıcak ve samimi ortamda gerçekleştirilen iftar yemeğinde konuşma yapan Başkan Hüseyin Kav, "Dernek olarak işadamlarının eğitim faaliyetlerine önem vermeye devam edeceklerini ve bu konuda çeşitli programlar düzenleyeceklerini aktardı. Başkan Kav, "Yurtiçi ve yurtdışı geziler düzenleyerek işadamlarının ufkunu açmaya hedefliyoruz. Siz oralara gidip kendinizi tanıtmazsanız, başkaları sizleri yanlış tanıtır. Bizi bir başkası anlatmaz, anlatsak anlatsak biz anlatırız. O ülkelere gidip kendinizi tanıtırsanız, hem ticaret yaparsınız, hem de çok rahatlıkla Türk insanını, kültürünü ve bayrağını tanıtmış, siyasi ilişkilerimiz geliştirmiş olursunuz. Kimsenin bilmediği yerlere giden eğitim gönüllüleri sayesinde dünyanın birçok ülkesinde Türkçe ve Türk insanı tanıtılmaya başlandı. Bölgedeki iş dünyasının hacmini artırmak ve ivme oluşturmak azmindeyiz. Gösterilen ilgiden dolayı katılanlara teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

    Yurt dışına çıkılmasıyla, iş adamlarının ticari algılarının değişeceğini kaydeden SAGİAD Başkan yardımcısı Metin Sert, "Doğruluk ve dürüstlük deyip geçmeyin. İnsanın sözü yüreğinden kopup gelmeli. İçi başka dışı başka olmamalı. Beyin ve kalp uyumu olmalı. Söz verme konusunda oldukça ihtimamlı davranmak lazım. Konuşmak insana sorumluluk ve yükümlülük katar. Bu bilinç sende hakim olursa çevren dolar taşar. Ama için başka dışın başka ise çevrende olanlar bir gün gelir kaçar. Bu yüzden mesuliyetimiz altındakilere doğruluğu ve dürüstlüğü aşılamak, bir görev addedilmeli. Yunus Emre'nin Taptuk Emre kapısında kırk yıl boyunca düzgün odun taşıma hakikati çok manidardır." şeklinde konuştu.

SAGİAD Akyazı Temsilciliği iftar yemeğine Akyazı Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar, CHP ilçe Başkanı Muzaffer Başol, yılın Doktoru seçilen, Akyazı Devlet Hastanesi başarılı Genel Cerrahı Opr. Dr. Burhan Gencer, Bankasya Adapazarı şubesi Müdür yardımcısı Hüseyin Akdağcı, ilçedeki bazı kurum ve kuruluşlar, dernek ve oda temsilcileri ile birçok davetlinin katıldı. Akyazıların yoğun ilgi gösterdiği program dua ve güzel dileklerle sona erdi. CİHAN

Yorumlar