Sağanak yağış bu kez Tekkeköy'ü Venedik'e çevirdi

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası taşan derelerin neden olduğu su baskınlarında, ev ve iş yerleri sular altında kaldı, bazı vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. İlçe merkezi ve Aşağı Çinik Mahallesi'nde sağanak...

Google Haberlere Abone ol
Sağanak yağış bu kez Tekkeköy'ü Venedik'e çevirdi

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası taşan derelerin neden olduğu su baskınlarında, ev ve iş yerleri sular altında kaldı, bazı vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı.

İlçe merkezi ve Aşağı Çinik Mahallesi'nde sağanak yağmurun neden olduğu baskınlara çok sayıda kümes hayvanı ve ekili arazi zarar gördü. Aniden gelen baskında, Aşağı Çinik Mahallesi'nde 5 evin zemin kattaki daireleri, ahırlar ve depo olarak kullanılan yerler ile ilçe merkezinde çok sayıda iş yeri sular altında kaldı. Onlarca tavuk ve civcivin telef olduğu baskın sonrası evlerinde mahsur kalan vatandaşlar yüksek kotlu yol yapan yetkililere tepki gösterdi. Evlerinin camından tahliye işlemlerini seyreden kadınlar gerekli önlemleri almayan belediye yetkililerine sitem etti.

Evlerde vatandaşların mahsur kaldığı haberi üzerine olay yerine itfaiye ve AFAD ekipleri geldi. Ekipler, eve dolan suların tahliyesi için çalışma başlattı. Ayrıca, yağmur suları nedeniyle ilçe merkezinde sokaklar, göle dönerken canlarını kurtaran bazı tavuklar traktör römorklarının üstüne çıkarak canlarını kurtardı. Öte yandan, Samsun Meteoroloji 10'uncu Bölge görevlileri, lokal sağanak yağışların hafta başına kadar devam edeceği uyarısında bulundu.

CİHAN

Yorumlar