Sadri Alışık ailesine otomobil tutkunlarından doğum günü sürprizi

Yeşilçam'da 'Turist Ömer' rolüyle ünlenen Sadri Alışık, doğum gününde uzun yıllar kullandığı 1957 model otomobiliyle mezarı başında anıldı.

Google Haberlere Abone ol
Sadri Alışık ailesine otomobil tutkunlarından doğum günü sürprizi

Yeşilçam'da 'Turist Ömer' rolüyle ünlenen Sadri Alışık, doğum gününde uzun yıllar kullandığı 1957 model otomobiliyle mezarı başında anıldı. Yapılan sürpriz sebebiyle çok mutlu olduğunu belirten Alışık’ın eşi Çolpan İlhan, çok duygulandığını söyledi.

Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki anma programına Sadri Alışık’ın eşi Çolpan İlhan, oğlu Kerem Alışık, aynı adı taşıyan torunu Sadri Alışık, sanatçı dostları ve klasik otomobil severler geldi. 200’ün üzerinde filme imza atan ve özellikle ‘Turist Ömer’ tiplemesiyle büyük ses getiren usta aktör ölümünün 19. yılında 5 Nisan tarihinde doğum gününde mezarı başında anıldı. Uzun yıllar Sadri Alışık tarafından kullanılan ve pek çok filminde de ekranda gözüken 34 AR 781 plakalı sarı renkteki 1957 model Chevrolet Belair marka otomobil İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin (İKOD) çalışmalarıyla ortaya çıkarıldı. İKOD tarafından çok sayıda klasik otomobil konvoyuyla birlikte getirilen otomobil, Hollywood yıldızlarının anılmalarını akıllara getirdi. Otomobili Sadri Alışık’ın mezarının önünde görünce çok duygulanan Alışık’ın eşi Sanatçı Çolpan İlhan duygu dolu anlar yaşadı.

Yapılan sürpriz sebebiyle çok mutlu olduğunu belirten Alışık’ın eşi Çolpan İlhan çok duygulandığını söyledi. Kendisine büyük bir sürpriz yapıldığını kaydeden İlhan, “Bu arabada yıllar var. Filmlere koşturmalar var. Gece gezmeleri var. Bu, beni çok etkiledi. Teşekkür ederim. İnşallah o da görüyordur.” dedi.

Otomobilin sesini her yerden tanıyacağını ifade eden Alışık’ın oğlu Kerem Alışık, “Bu araba benim için çok özeldi. Aracı burada görmek beni çok başka yolculuklara gönderdi. Aracın arka koltuğuna oturduğumda çocukluk anılarım aklıma geldi.” diye konuştu.

Sürprizi gerçekleştiren İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay ise şöyle konuştu: “Uzun yıllar Sadri Alışık’ın kullanmış olduğu ve aynı zamanda filmlerinde de sık görülen otomobili Alışık’ın doğum tarihinde kabristana getirdik ve bir anma seremonisi gerçekleştirdik."

Sadri Alışık’ın çok değerli bir insan olduğunu belirten Sanatçı Anta Toros da büyük sanatçıların yerlerinin dolmadığını sözlerine ekledi.

Mezarlıkta edilen duanın ardından anma törenine katılanlara lokum dağıtıldı.
CİHAN

Yorumlar