Saddam’ın torunundan ABD Başkonsolosluğu önünde protesto

Irak’ın devrik devlet başkanı Saddam Hüseyin’in torunu Mesut Uday Saddam Hüseyin’in de aralarında bulunduğu bir grup, Saddam Hüseyin’in doğum gününü İstinye’deki ABD Başkonsolosluğu önünde kutladı. ABD’yi protesto eden grup,...

Google Haberlere Abone ol
Saddam’ın torunundan ABD Başkonsolosluğu önünde protesto

Irak’ın devrik devlet başkanı Saddam Hüseyin’in torunu Mesut Uday Saddam Hüseyin’in de aralarında bulunduğu bir grup, Saddam Hüseyin’in doğum gününü İstinye’deki ABD Başkonsolosluğu önünde kutladı. ABD’yi protesto eden grup, olaysız dağıldı.

Aralarından Saddam Hüseyin’in Türkiye’de yaşayan torunu Mesut Uday Saddam Hüseyin’in de bulunduğu 6 kişi, saat 13.00 sıralarında ABD Başkonsolosluğu önüne gelerek, ‘Amerika’yı çöle gömen adam seni unutmadık’ yazılı döviz açtı. Arapça ve İngilizce yazılı çeşitli dövizler açan grup tekbir getirerek, ‘Saddam ölmedi kavgamızda yaşıyor’ şeklinde sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan torun Hüseyin, “Haçlı-Siyonist emperyalizm ve yardakçılarını Irak çöllerine gömen Şehit Saddam Hüseyin’in doğumunun 77. yıl dönümünü kutlamak için, burada işgalci ABD İstanbul Başkonsolosluğu önündeyiz. Adımlar Dergisi olarak bu günü kutlamak için buradayız.” dedi.

Açıklamasında Irak’taki Maliki yönetiminin halka zulüm yaptığını ileri sürün Mesut Uday Saddam Hüseyin, “Buradan bütün dünyaya, Irak’ta ABD işbirlikçisi Maliki yönetiminin Irak’taki halka karşı işlediği bu katliamları duyurmak istiyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar