Sadaka kutusunu çalarken kameraya yakaladılar

Ankara’nın Sincan ilçesinde bir işyerinden sadaka kutusunun çalınması, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol
Sadaka kutusunu çalarken kameraya yakaladılar

Ankara’nın Sincan ilçesinde bir işyerinden sadaka kutusunun çalınması, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. İçinde yaklaşık 700 TL bulunduğu öğrenilen sadaka kutusunu çalan şahsın endişeli ve aceleci tavırları dikkat çekti.

Olay, M. Çakmak mahallesi Atatürk caddesi 100/A adresindeki Başkent İletişim adlı işyerinde meydana geldi. Telefoncuya müşteri gibi giren iki şahıs, içinde yaklaşık 700 TL olduğu öğrenilen sadaka kutusunu çalarak dükkandan hızla uzaklaştı. Hırsızların tanınmamak için şapka taktıkları gözlendi.

İşyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen olayda, genç iki şahıs müşteri gibi telefoncuya giriyor. Şahıslardan biri telefon tamir ettirmek istediğini belirterek cebinden çıkardığı telefonu işyeri sahibine vererek oyalıyor. Bu sırada diğer şahıs sandalyeye oturarak kasanının arkasında bulunan sadaka kutusunu alarak montunun içine sokuyor. Şahsın ayağa kalkıp hızla dışarı çıkmak istemesiyle para seslerini duyan dükkan sahibi hırsızların peşinden koştuğu görülüyor. Hırsızların kısa süre içinde olay yerinden uzaklaşıyor.

İşletme sahibi Serkan Marş, 18-19 yaşlarında iki şahsın dükkana gelerek telefon tamir ettirmek istediklerini belirterek yaşadığı olayı şöyle anlattı: "Biri beni oyalarken diğeri dükkanda bulunan sandalyeye oturarak masanın üzerinde bulunan sadaka kutusunu koynuna koymuş. En son dükkandan çıkarken ayağa kalkınca bozuk para sesleri duydum. Daha sonra sadaka kutusunun yerinde olmadığını fark ettim. Peşlerinden koştum fakat dükkanımı kapatmak için geri dönmek zorunda kaldım. Dükkanı kapattıktan sonra araba ile peşlerine düştük. Mahalle arasında karşılaştık, hırsızları kovaladık, fakat apartman aralarına kaçtıkları için yakalayamadık.” CİHAN

Yorumlar