Sadak: Erdoğan, sarf ettiği sözlerinden dolayı özür dilemeli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Siirt mitinginde eleştirdiği Belediye Başkanı Selim Sadak, "Doğru konuşmayanların Siirt’te başkanlık yapmaya hakkı yoktur.

Google Haberlere Abone ol
Sadak: Erdoğan, sarf ettiği sözlerinden dolayı özür dilemeli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Siirt mitinginde eleştirdiği Belediye Başkanı Selim Sadak, "Doğru konuşmayanların Siirt’te başkanlık yapmaya hakkı yoktur." dedi.

Siirt Belediye Başkanı Sadak, Erdoğan’ın Siirt mitinginde sarf ettiği sözlerinden dolayı kendisinden özür dilemesi gerektiğini belirtti. Sadak, “Bu doğru olmayan bilgileri Başbakan’a anlatanlara ayıptır. Doğru konuşmayanların Siirt’te başkanlık yapmaya hakkı yoktur. Bunlar halka da yalan söylerler. Bunu Başbakan’a bildiren AKP Siirt Teşkilatı, adayı ve bürokrasinin hepsi istifa etmelidir.” diye ifade etti.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Başbakan Erdoğan’ın partisinin Siirt’te düzenlediği miting sırasında BDP’li Siirt Belediyesi aleyhinde sarf ettiği suçlamalara ilişkin basın açıklaması yaptı. Sadak, “Başbakan Sayın Erdoğan, AKP’li belediye döneminde büyük hizmetler yapıldığını, ancak bizim belediye dönemimizde bir eser bırakmadığımızı söyledi. Bu sözleri hayretle karşılıyorum. Yaptığımız hizmetleri görmemek körlük mü? Aslında engelli yurttaşlarımız bile yaptığımız hizmetleri biliyor, görüyor. Kendileri AKP’li belediye döneminde yollardaki çukurlardan yürüyemediklerini söylüyorlar. Belediyeye mazot satan esnafın durumu ortadaydı, bu durum hatta kendisine dahi iletilmişti. Şimdi AKP’li belediye dönemindeki başbakan başka bir başbakan olsaydı, yine anlardık. Ama bütün bunlar kendisinin başbakanlık yaptığı dönemde görüldü.” şeklinde konuştu.

Sadak, Başbakan Erdoğan’ın AKP’li belediye döneminde, belediyeye yönelik, “Bu kadar parayı gönderdik, bir ağaç bile dikmediniz” dediğine dikkat çekerek, şöyle dedi: “Neden Başbakan onlara Siirt’i terk edin dedi? Ama kendi mitinginde Siirt’te ‘Taş üstüne taş konulmadı’ dedi. Bu doğru olmayan bilgileri Başbakan’a anlatanlara ayıptır. Doğru konuşmayanların Siirt’te başkanlık yapmaya hakkı yoktur. Bunlar halka da yalan söylerler. Bunu Başbakan’a bildiren AKP Siirt teşkilatı, adayı ve bürokrasinin hepsi istifa etmelidir.” CİHAN

Yorumlar