SABİO’da bin 200 öğrenci ter döktü

Yozgat Özel Ergin Koleji tarafından, her yıl geleneksel hale getirilen ve bu yıl 11'ncisi düzenlenen Sayısal Bilimler Olimpiyatı'nda (SABİO) il genelindeki ilköğretim okullarının 4, 5, 6 ve 7.

Google Haberlere Abone ol
SABİO’da bin 200 öğrenci ter döktü

Yozgat Özel Ergin Koleji tarafından, her yıl geleneksel hale getirilen ve bu yıl 11'ncisi düzenlenen Sayısal Bilimler Olimpiyatı'nda (SABİO) il genelindeki ilköğretim okullarının 4, 5, 6 ve 7. sınıflarında okuyan bin 200 öğrenci ter döktü.

Özel Ergin Koleji Müdürü Oğuz Köker yaptığı açıklamada, kolejin eğitime başladığı günden itibaren Yozgat eğitimine katkı vermeye devam ettiğini söyledi. İl genelinde öğrencilerin matematik ve fen sınavlarında aldıkları not ortalamasının Türkiye sıralamasına göre düşük olduğunu vurgulayan Köker, "Bizler öğrencilerimizin bu yönde sayısal ağırlıklı matematik ve fen bilimleri derslerine ilgiyi artırarak başarılı olmaları amacıyla bu yarışmanın bu yıl 11'ncisini düzenledik." dedi.

Büyük illerde TÜBİTAK tarafından öğrencilere yönelik yarışma ve olimpiyatlar düzenlendiğini fakat bunlardan Yozgat'taki öğrencilerin yeterince faydalanamadığını kaydeden Köker, "İlimizde de bu uygulama 11 yıldır devam ediyor. Halkın çok büyük ilgisi var. SABİO artık Yozgat'ta marka haline geldi. Diğer illerimizde de SABİO sınavları düzenlenmekte. Amacımız Yozgatımızın Türkiye geneli not ortalaması düşük olan sayısal ağırlıklı derse dikkatleri çekmek ve bu dersleri öğrencilerimize sevdirmek." diye konuştu.
Köker, SABİO sonuçlarının 1 hafta içerisinde kolejin web sitesi http://www.ozelergin.k12.tr/adresinde ilan edileceğini, sınavda dereceye giren öğrencilere yönelik birbirinden güzel hediyeler verileceğini ifade etti.

Öte yandan öğrenciler sınavda ter dökerken, ailelerine de kolejin salonunda anne-baba konulu konferans verildi. CİHAN

Yorumlar