Sabancı'nın katili eylem için Yunanistan'dan gelmiş

Özdemir Sabancı'nın 1996 yılında İstanbul'da öldürülmesi olayında yer alan isimlerden İsmail Akkol bugün Aydın'nın Söke ilçesinde yakalandı. Akkol'un eylem için Yunanistan'dan geldiği öğrenildi

Google Haberlere Abone ol
Sabancı'nın katili eylem için Yunanistan'dan gelmiş

Sabancı Holding'in eski sahiplerinden Sakıp Sabancı'nın kardeşi Özdemir Sabancı'nın 1996 yılında İstanbul'da öldürülmesi olayında yer alan isimlerden İsmail Akkol bugün Aydın'da üzerinde silah ve cephanelikle birlikte yakalandı. Akkol, İstanbul'da 1995 yılında jandarmaya yönelik saldırının faili olarak da aranıyordu. 

Aydın'ın Söke ilçesinde bugün otomatik silah ve patlayıcı mühimmatla yakalananterör örgütü DHKP-C üyesi 2 kişiden birinin Sabancı suikastinin faillerinden İsmail Akkol olduğu belirlendi.

Aydın Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin sürdürdükleri takip sonrası Söke'deki şehirlerarası otobüs terminalinde düzenlenen operasyonda yakalanan DHKP-C üyelerinden birinin Sabancısuikastinin faillerinden İsmail Akkol olduğu tespit edildi. 

YUNANİSTAN GELMİŞ

Akkol'un beraberindeki kadınla Yunan adalarından kaçak olarak Türkiye'ye geldiği öğrenildi.

ÜZERLERİNDEN CEPHANELİK ÇIKTI

Aydın Valiliğinden operasyona ilişkin yapılan açıklamada, terör operasyonunda sahte kimlikle yakalanan kişilerin DHKP-C terör örgütü üyesi Fadik Adıyamanile İsmail Akkol olduklarının tespit edildiği bildirildi.

Söke otogarında polisin durumlarından şüphe edilen 2 kişinin kimlik kontrolünü yaptığı bildirilen açıklamada, "Bu kişilerden, üzerinde Hatice Çalışkan adına düzenlenmiş sahte kimlik bulunan kişinin Fadik Adıyaman ile üzerinde Zeynel Abidin Gümüş adına düzenlenmiş sahte kimlik bulunan kişininİsmail Akkol olduklarının tespit edildiği kaydedildi. Bu birlikte bir gitar kutusu, 2 poşet, 1 sırt ve 1 bel çantası ele geçirildiği belirtilerek şu bilgiler aktarıldı:

"Didim ilçesinden Eskişehir'e gitmek üzere hareket eden bir otobüse 25-26 nolu koltuklara Abdullah ve Fatma Gülay adına yer ayırttıkları belirlenen şahıslar, Aydın TEM Müdürlüğü ekipleriyle kurulan koordine sonucu gözaltına alınarak Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Büro Amirliğine getirilmiş, üzerinde seri numarası ve markası silinmiş, 1 silah ile 2 şarjör ve silaha ait fişekler ele geçirilmiştir. Şahısların yanlarındaki çantalarda, 1 RPG roketatar, 2 roket başlığı, 2 sevk fişeği, 3 savunma tipi parça tesirli el bombası, 1 tabanca, Polonya menşeli 1 suikast silahı, bu silahlara ait 5 şarjör, 32 tabanca mermisi, 69 suikast silahı mermisi ele geçirilmiştir. Ayrıca, 200 gram beyaz renkli toz, 1 GSM sim kartı, 1 elektrikli ısıtıcı, 6 yağmurluk, koli bandı, ip, bıçak, çakmak, muhtelif giyim eşyaları ve ilaçlar, örgüt flaması, küçük fitilli poşet, invir paketi, 2855 lira para, 105 avro da ele geçirilmiştir."

Aydın'ın Söke ilçesindeki terör operasyonunda yakalanan terör örgütü DHKP-C üyesi 2 kişi, Aydın Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

İKİ HAFTALIK ÇALIŞMA SONUCUNDA YAKALANDILAR

Terör örgütü DHKP-C üyesi olması, Sabancı Center suikasti ve 2 askerin öldürülmesi olaylarının faili olduğu iddialarıyla aranan İsmail Akkol'un, polisin 15 gündür süren çalışmasının ardından yakalandığı ortaya çıktı. 

İstihbarat birimlerinin Yunanistan'da bulunan terör örgütü DHKP-C üyelerinin yasa dışı yollardan Türkiye'ye gireceği bilgisine ulaşması üzerine sınır kapılarında önlemler artırılırken, İzmir, Aydın, Muğla, Çanakkale ve Balıkesir il emniyet müdürlüklerinin de deniz yoluyla kaçak giriş ihtimali konusunda bilgilendirildi.

Ege kıyılarından sıkı takip başlatan polisin, dün gece, örgüt üyelerinden Akkol ile Adıyaman'ın, Sisam adasından botla Kuşadası kıyılarına geçtiğini tespit etmesi üzerine bölgeye ekiplerin kaydırıldı ve yoğun bir çalışma başlatıldı. 

Sahilde geceledikleri, sabah saatlerinde ise Eskişehir'e gitmek için Söke otogarına geldikleri belirlenen Akkol ile Adıyaman, önlem alan polisler tarafından fotoğraf eşleşmelerinden ve ayakkabılarının çamurlu olmasından dolayı tanındı. Akkol ve Adıyaman, düzenlenen operasyonla, üzerilerindeki silahlar ve mühimmatla yakalandı. 

ÖZDEMİR SABANCI İLE İKİ ASKERİN KATİLİ

İş adamı Özdemir Sabancı'nın öldürülmesinden sorumlu tutulan üç kişiden biri olan İsmail Akkol ayrıca, Mustafa Duyar'la birlikte 1995 yılında da İstanbul Maslak'taki İl Jandarma Komutanlığı önünde nöbet tutan 2 jandarma erinin şehit edilmesi olayının faili olarak da aranıyordu. 

PARMAK İZLERİ DE BİRBİRİNİ TUTTU

Bu arada, kimlik doğrulaması amacıyla zanlılardan alınan parmak izleri, İzmir Kriminal Polis Laboratuvarına gönderildi. Laboratuvarda yapılan incelemede parmak izlerinin uyuştuğu tespit edildi.

ÖZDEMİR SABANCI SUİKASTİ

Özdemir Sabancı, 9 Ocak 1996'da DHKP/C militanları Fehriye Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa Duyar tarafından İstanbul'da Sabancı Merkezi'nde uğradığı silahlı saldırıda Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe'yle birlikte hayatını kaybetti.

SUSURLUK BAĞLANTISI

Sabancı Center binasında çalışan ve diğer iki militanın binaya girmesini sağlayan Fehriye Erdal, 3 Kasım 1996'da meydana gelen Susurluk Kazasında ölen polis müdürü Hüseyin Kocadağ'ın aracılığı ile işe alınmıştı.

 

Yorumlar