Saadet’in projeleriyle ‘engeller’ kalkacak

Beyaz-Ay Görme Engelliler Derneği ile Tüm Engelliler İçin Engelsiz Bir Dünya Derneği’ni ziyaret eden Saadet Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Ali Özüdoğru, engelli vatandaşların sıkıntılarını ve taleplerini dinledi, onlar için özel ol.

Google Haberlere Abone ol
Saadet’in projeleriyle ‘engeller’ kalkacak

Beyaz-Ay Görme Engelliler Derneği ile Tüm Engelliler İçin Engelsiz Bir Dünya Derneği’ni ziyaret eden Saadet Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Ali Özüdoğru, engelli vatandaşların sıkıntılarını ve taleplerini dinledi, onlar için özel olarak hazırladığı projelerini anlattı. Özüdoğru, “Sizlere hizmet benim birinci önceliğimdir. Herşeyden önde, her şeyden önce hizmet sunacağımız halk kitlemiz engellilerdir. İstihdam ve sokağa ulaşma, engelliler için bizim yönetimimizde kesinlikle sorun olmayacak. Söz veriyorum. Sizin mutluluğunuz, sizin bir tebessümünüz benim enerji kaynağım olur. Sizlerin istihdam edilerek hayata bağlanmanızı sağlamak maksadıyla her türlü iş yapılacaktır. Belediye bünyesinde ayrı bir departman oluşturacağız. Bütün sorunlarınız orada görüşülüp sizin ihtiyaçlarınızı tespit edeceğiz. Bunları da hiç zaman kaybetmeden hayata geçireceğiz.” dedi.

Ziyaret ettiği dernek binalarını hiç beğenmediğini dile getiren Mehmet Ali Özüdoğru, engelli derneklerini rahat edecekleri son sistem bir binaya çıkaracaklarını söyledi. Ulaşım konusunda büyük sıkıntılar yaşayan engelliler için, sadece onların bineceği tam donanımlı özel bir servis oluşturacağını belirten SP Büyükşehir Adayı Özüdoğru, büyükşehir belediyesinde ‘Engelliler Daire Başkanlığı’ kuracağını ve bunu da yetkilerle donatacağını kaydetti. Engelliler için eğitim, öğretim ve beceri kazanma kursları açacağını da bildiren Özüdoğru, diğer projeleri hakkında şöyle konuştu: “Bu kursları bitirenlerin o bilgi ve becerilerini çalışma hayatında kullanmasının önünü açacağız. Engelli kardeşlerimizin kendi kategorisine uygun eğitim, rehabilite, spor, hobi ve diğer ihtiyaçlarının karşılanacağı merkezler kurulacaktır. Engelli dostlarımız için kültür, dinlenme ve eğlence imkânları da sunan sosyal tesislere kayıt yaptıran tüm engelliler, ücretsiz hizmetlerden faydalanacaktır. Engelli olmayanlara da açık tutulacak olan tesiste, engelliler sosyalleşme zeminine kavuşacaklardır. Alt yapı ve yapılarda mevzuatın öngördüğü standartlarına uyulacaktır. Bu kapsamda inşaat projelerinde engellilerin kullanabilecekleri tarzda ayrıntılara yer verilmesi sağlanacaktır. Biz siz gülmeden gülmeyeceğiz. Bunun sözünü veriyorum.” CİHAN

Yorumlar