Saadet Partisi, ney ve gitar eşliğinde madde kullanımına savaş açtı

Saadet Partisi (SP) Bursa İl Gençlik Kolları tarafından ney ve gitar eşliğinde uyuşturucu ve madde bağımlılığını protesto etti. SP’li gençler, basın açıklamasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü’ne konunun nedenleri, kapsamı...

Google Haberlere Abone ol
Saadet Partisi, ney ve gitar eşliğinde madde kullanımına savaş açtı

Saadet Partisi (SP) Bursa İl Gençlik Kolları tarafından ney ve gitar eşliğinde uyuşturucu ve madde bağımlılığını protesto etti. SP’li gençler, basın açıklamasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü’ne konunun nedenleri, kapsamı ve mücadele yolları konulu dilekçe verdi.

‘Madde bağımlılığına son ver’ sloganı ile başlatılan kampanya kapsamında Fomara Meydanı'nda basın açıklaması yapıldı. Ney ve gitar dinletisi eşliğinde yapılan basın açıklamasında, “Tarihe adalet ve ahlakıyla yön vermiş üstün milletin evlatları olan ve milletin ruh kökü, milli görüş gençliği olarak bu gün tüm dünya gençliğinin ortak sorunu olan madde bağımlılığını başta Bursalı vatandaşlarımızın, daha sonra da tüm milletimizin dikkatini çekmeyi hedefliyoruz. Dahası kıymetli ilimizin mülki idaresinin daha kalıcı ve geniş çaplı önlemler almasını arzu ediyoruz.” denildi.

Basın açıklaması öncesi ve sonrasında iki genç, ney ve gitar çalarak uyuşturucu ve madde bağımlılığına dikkat çekti. Konuyla ilgili pankart ve dövizlerle konunun tehlikelerine işaret edildi. ‘Zafer kaderimiz olana dek mücadelemiz devam edecek’ yazılı pankart önünde basın açıklaması yapan SP Gençlik Kolları il sorumlusu Bilal Miletli, siyasi parti kimliklerinin dışında milli ve manevi kimlikleri ile tüm sivil toplum örgütleriyle işbirliği yapmaya hazır olduklarının altını çizerek, herkesi elini taşın altına koymaya çağırdı. Türkiye’nin yasadışı uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin geçiş güzergahı üzerinde olduğunun altını çizen Miletli, kaçakçılık ve bireyin madde kullanımının önlenmesi için etkin politikalar gerektiğini söyledi.

Türkiye nüfusunun 19 milyonunun 14-29 yaş arası gençlerden oluştuğunu kaydeden Miletli, madde kullanımının sebepleri arasına ise artan nüfus, kültürel ve sosyal bağların zayıflaması, hızlı şehirleşme ve başta internet olmak üzere teknolojinin olumsuz kullanıma açık olmasının yattığına dikkat çekti. Teknolojinin yanlış ve bilinçsiz kullanımının da bu tehlikelere sebebiyet vereceğinin altını çizen Bilal Miletli, sözlerini şöyle noktaladı: “İşin özünde yatan eğitim argümanının doğru ve sistemli kullanılması adına milli eğitim müdürlüğümüz bu mücadelenin özeti ve olan bu dilekçeyi verecek ve Saadet Partisi il gençliği olarak madde bağımlılığına karşı mücadelemizi başlatıyoruz.”

Basın açıklamasının ardından Bilal Miletli ve beraberindeki heyet, Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek dilekçeyi teslim etti. CİHAN

Yorumlar