'Rüzgar ve Biyomas Potansiyeli Fizibilite Projesi' kapsamında enerji zirvesi

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Kırıkkale Şubesi tarafından yürütülen, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından desteklenen, 'Rüzgar ve Biyomas Potansiyeli Fizibilite Projesi' kapsamında enerj.

Google Haberlere Abone ol
'Rüzgar ve Biyomas Potansiyeli Fizibilite Projesi' kapsamında enerji zirvesi

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Kırıkkale Şubesi tarafından yürütülen, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından desteklenen, 'Rüzgar ve Biyomas Potansiyeli Fizibilite Projesi' kapsamında enerji zirvesi gerçekleştirildi.

Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Anafartalar Salonu’nda yapılan toplantıda bir konuşma yapan Vali Ali Kolat, nüfusu, sanayisi ve eğitim durumu bakımından Kırıkkale'nin iyi bir konumda olduğunu ancak yeterince destek alamadığını, bu konuda da ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Vali Kolat, "AHİKA sayesinde, hem teknik destek hem doğrudan faaliyet desteği hem de mali destek konusunda ilk sıralara yükseldik. Bunu üniversitemizin, sanayicilerimizin ve kurumlarımızın çalışmaları sonucu elde ettik ancak bütün bunlar yetmez. Esas amacımız, mali destek projelerini daha da artırabilmek. Bu kapsamda 21 Mart'ta destek başvuruları sona erecek. Özellikle buradan sanayicilerimize sesleniyorum, Kırıkkale'de bir destek ofisi açtık, burada görevli arkadaşlarımız var. Projeler konusunda sizlere gerekli bilgileri verecekler. Ayrıca, bir uzman ile sözleşme imzaladık. Bu uzmanımız da projeler, başvurular konusunda 21 Mart'a kadar hizmet verecek. Sadece Kırşehir ve Kırıkkale için sözleşme imzaladık. Bu anlamda bunun değerlendirilmesi lazım. Türkiye, büyük oranda enerjide dışa bağımlı, bu bağımlılıktan kurtulabilmek için bütün potansiyellerin değerlendirilmesi gerekir. Bu anlamda sanayicilerimize, iş adamlarımıza görevler düşüyor. Hepimizin sorumlulukları var. Hep birlikte el ele verdiğimiz zaman çok güzel şeylerin ortaya çıktığını görüyoruz. Bunu somut hale de getirdik. Özellikle güdümlü proje konusunda Kırıkkale Üniversitesi'nin çok güzel bir laboratuvarı var." dedi.

Dünya nüfusunun, kentleşmenin ve sosyal hayattaki refah düzeyinin artması, sanayinin hızlı bir gelişme göstermesi ve yeni teknolojiler gibi faktörlerin, enerjiyi günümüzün en önemli sektörlerinden biri haline getirdiğini söyleyen MÜSİAD Kırıkkale Şube Başkanı Haşim Baloğlu ise "Günümüzün geleneksel enerji üretim ve tüketim teknolojilerinin insan, çevre ve doğal kaynaklar üzerinde yerel, bölgesel ve küresel seviyede olumsuz etkilere neden olduğu biliniyor. Bu nedenle enerjinin çevreye zarar verilmeden üretilmesi amacı ön plana çıkmıştır. Ülkeler, özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarını güvenilir, ekonomik, kaliteli ve serbest piyasa mekanizması ile şartlarını zorlamadan ekonomiye kazandırmak amacındadır. Ülkeler, enerji üretim teknolojilerini bu yönde geliştirmeye, üretimi ile tüketimini teşvik edici çeşitli politikalar oluşturmaya hız vermişlerdir. Bu bağlamda MÜSİAD Kırıkkale Şubesi olarak, ülke ve Kırıkkale ekonomisine kazandırmak amacıyla AHİKA Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında desteklenen 'Kırıkkale Rüzgar ve Biyomas Potansiyeli Fizibilite Projesi'nin ülkemize ve Kırıkkale'ye hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar