Rus istihbarat uçağı Türk F-16'larıni alarma geçirdi

Genelkurmay Başkanlığı, Rusya Federasyonu'na ait bir adet IL-20 istihbarat uçağının dün (06 Mart) saat 08.

Google Haberlere Abone ol
Rus istihbarat uçağı Türk F-16'larıni alarma geçirdi

Genelkurmay Başkanlığı, Rusya Federasyonu'na ait bir adet IL-20 istihbarat uçağının dün (06 Mart) saat 08.21'de Doğu Karadeniz'de tespit edilmesi ve Karadeniz'in uluslararası hava sahasında kıyılarımıza paralel uçması üzerine 6 adet F-16’nın havalandığını duyurdu.
Günlük faaliyetlerle ilgili Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, Rus istihbarat uçağının kıyıya paralel uçması nedeniyle 08.32 ile 13.38 saatleri arasında, üç seferde iki adet F-16 olmak üzere toplam 6 adet F-16 uçağı ile hava muharebe devriye ve önleme görevi icra edildiği bildirildi.

YUNAN FÜZE SİSTEMİ TACİZ ETTİ

Aynı gün bu kez Türkiye-Suriye hudut bölgesinde 2 adet F-16 uçağının da Suriye'ye ait bir adet SU-24 uçağının, Hatay Yayladağı güneyinde sınırına doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildiği ancak ait söz konusu hava aracının Türkiye sınırına 3.2 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığı kaydedildi.
Başka bir olayda ise Ege'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden CN-235 uçağına, Yunanistan'a ait F-16 uçakları tarafından toplam 7 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğu aktarıldı
CİHAN

Yorumlar