Rumeli ve Trakyalılar, Hıdırellezi Şamlar'da kutladı

Yıllardır Ahırkapı’da yapılan Ahırkapı Hıdrellez Şenlikleri, bu sene 450 yıllık tarihe sahip Şamlar Köyü’ne taşındı. Türkiye’nin diğer bölgelerinde yaşayan Rumeli ve Trakyalıların da büyük ilgi gösterdiği kutlama renkli görüntülere...

Google Haberlere Abone ol
Rumeli ve Trakyalılar, Hıdırellezi Şamlar'da kutladı

Yıllardır Ahırkapı’da yapılan Ahırkapı Hıdrellez Şenlikleri, bu sene 450 yıllık tarihe sahip Şamlar Köyü’ne taşındı. Türkiye’nin diğer bölgelerinde yaşayan Rumeli ve Trakyalıların da büyük ilgi gösterdiği kutlama renkli görüntülere sahne oldu.

Başakşehir Belediyesi tarafından desteklenen ‘Şamlar Köyü Hıdrellez Şenlikleri’ Şamlar Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlendi. Bu sene üçüncüsü düzenlenen etkinliğe siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşma yapan Şamlar Köyü Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Bilal Küçükkara, "2010 yılında kurduğumuz derneğimizin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl üçüncü kez düzenlediği şenliklerimiz, köyümüzde 450 yıldır bireysel olarak kutlanıyordu. Dernek olarak yeşil dokusu ile baharın en güzel hissedildiği mekanlardan olan Şamlar’da düzenlediğimiz bu şenlikle Hıdırellez coşkusunu, bereketini tüm Trakya ile paylaşmak istedik." diye konuştu.

Köy meydanında düzenlenen programda, Trakya yöresi müziğinin güçlü isimlerinden Rumeli Ekrem de sahne aldı. Rumeli Ekrem’in hareketli parçaları ile halaylar çeken katılımcılar, Ahırkapı Hıdırellez Şenlikleri ile özdeşleşen Ahırkapı Roman Orkestrası'nın müzikleri ile doyasıya eğlendi.

CİHAN

Yorumlar