Ruhsatsız apartman yıkıldı, inşaat sahibine rekor ceza verildi

Seyhan Belediyesi ekipleri, inşaatı devam eden ancak yapımına ruhsat alınmadan başlandığı tespit edilen 6 katlı binayı yıktı. Konu ile ilgili yasal işlem başlatan belediye yetkilileri inşaat firmasına rekor derecede para cezası kesti.Geçtiğimiz...

Google Haberlere Abone ol
Ruhsatsız apartman yıkıldı, inşaat sahibine rekor ceza verildi

Seyhan Belediyesi ekipleri, inşaatı devam eden ancak yapımına ruhsat alınmadan başlandığı tespit edilen 6 katlı binayı yıktı. Konu ile ilgili yasal işlem başlatan belediye yetkilileri inşaat firmasına rekor derecede para cezası kesti.

Geçtiğimiz yılın yaz aylarında ‘yıkılamayan bina’ şeklinde gündeme gelen Tellidere Mahallesi 72163 Sokak üzerinde bulunan kaçak apartman inşaatı Seyhan Belediyesi ekiplerince yıkıldı. İmar planında 25 metrelik yol olarak görülen ve ruhsatsız olarak yapımına başlandığı tespit edilen, bodrum + zemin + 4 olmak üzere toplam 6 katlı apartman gelen ihbar ve şikâyetler üzerine belediye ekiplerince yıkıldı. Yıkım öncesi belediye ekipleri çevrede herhangi bir olumsuzluğa karşı güvenlik önlemi alırken yıkım 2 günlük çalışma sonunda tamamlandı. Apartmanı ruhsatsız yaptığı tespit edilen inşaat firmasına da rekor derecede sayılabilecek para cezası kesildi. Bodrum ve zeminle birlikte toplam 6 katının kaba inşaatının tamamladığı tespit edilen bina için inşaat firmasına 205 bin 815 lira 60 kuruş para cezası kesildi.

Seyhan Belediye Başkanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada ilçede bulunan kaçak binalara göz yumulmadığı ve gerekli yasal işlemlerin yapıldığı bildirildi. 5 Nisan 2014 gününden buyana ruhsatsız ve kaçak yapıldığı tespit edilen Yeşilyurt, İstiklal Mahallerinde bulunan 2 ev ile birlikte 3’üde metal sanayi sitesinde bulunan toplam 6 ruhsatsız binanın yıkımı gerçekleştirildi.

CİHAN

Yorumlar