Romanya’daki Türk okullarından bilim olimpiyatlarında 11 madalya

Romanya’da faaliyet gösteren Türk okulu (Lumina Eğitim Kurumları) bir kez daha ülkenin gururu oldu. Güney Afrika’daki uluslararası matematik olimpiyatlarında, Romanya adına kazanılan 6 madalyanın 5’i Türk okulu öğrencilerinden geldi. Yakutistan’da...

Google Haberlere Abone ol
Romanya’daki Türk okullarından bilim olimpiyatlarında 11 madalya

Romanya’da faaliyet gösteren Türk okulu (Lumina Eğitim Kurumları) bir kez daha ülkenin gururu oldu. Güney Afrika’daki uluslararası matematik olimpiyatlarında, Romanya adına kazanılan 6 madalyanın 5’i Türk okulu öğrencilerinden geldi. Yakutistan’da düzenlenen çok disiplinli bilim yarışmalarında ise Türk okulu öğrencileri 2 altın, 4 gümüş madalya elde etti.

Uluslararası bilim olimpiyatlarında başarısıyla adından söz ettiren Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB), Yakutistan ve Güney Afrika’da yapılan iki yarışmaya da damgasını vurdu. Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde yapılan uluslararası matematik olimpiyatlarında Romanyalı öğrenciler 1 altın ve 5 gümüş madalya kazandı. 6 kişilik takımın beyni olan Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB) öğrencisi Ştefan Spataru altın madalyayı kazanan isim oldu. Aynı okuldan 4 öğrenci daha gümüş madalya elde etti. 103 ülkeden 560 öğrencinin yarıştığı 55. matematik olimpiyatında bu başarısıyla Romanya, genel klasmanda 11. sırada yer aldı.

Öte yandan Yakutistan’da yapılan TUYMADA isimli çok disiplinli bilim olimpiyatlarında, Türk okulu öğrencileri önemli bir başarıya imza attı. Ülke adına kazanılan 11 madalyanın 6’sı ICHB’nin müzesine gitti. Bilgisayar dalında Darius Marian ve kimya dalında Andrei İliescu altın madalyanın sahibi oldu. Fizik ve matematik dallarında yarışan ICHB öğrencileri ise, gümüş madalya elde etti.

Yakutistan’dan dönen öğrenciler Bükreş havaalanında öğretmenleri ve aileleri tarafından çiçeklerle karşılandı. Güney Afrika’nın şampiyonları ise Pazar gecesi Bükreş’e dönecek. CİHAN

Yorumlar