Romanya o polisler için kararını verdi

Erdoğan'ın çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili Romanya'da yakalanan iki polisle ilgili mahkeme iadelerine hükmetti.

Google Haberlere Abone ol
Romanya o polisler için kararını verdi

Hala Romanya'da tutuklu olan polislerin avukatlarının, Bükreş'te olan üst mahkemeye iade kararının temyizi için başvuracakları, kararın 20 güne kadar çıkabileceği bildirildi.

Erdoğan'ın başbakanlığı devrinde emek ofisine "böcek" tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili yürütülen "Paralel yapı" operasyonu kapsamında aranırken memleket dışına çıkan eski Emniyet Müdürü Sedat Zavar ve polis memuru İlker Usta, Emniyet Genel Müdürlüğünün de destek verdiği operasyonla Romanya'da gözaltına alınmıştı.

Bunun üstüne Romanya'ya iltica talebinde olan iki polisle ilgili ülkedeki mahalli mahkemeler, eski Emniyet Müdürü Zavar ve polis memuru Usta'nın iltica taleplerini reddetmişti.

Halen Romanya'da tutuklu olan zanlıların Romanya mahkemesi yönünden bugün Türkiye'ye iade edilmesine ait duruşma görüldü. Yerel mahkeme sanıkların Türkiye'ye iadelerine hükmetti.

Sanık avukatlarının karara itiraz için Bükreş'te olan bir üst mahkemeye başvuracakları, temyiz neticesine kıyasla polislerin iade işlemlerinin sonuçlanacağı bildirildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar