Romana esin kaynağı olan fabrika lojmanının çatısı yandı

Adana'da yazar Orhan Kemal'e esin kaynağı olan tarihi dokuma fabrikasına ait boş lojmanın çatısında yangın çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Romana esin kaynağı olan fabrika lojmanının çatısı yandı

Adana'da yazar Orhan Kemal'e esin kaynağı olan tarihi dokuma fabrikasına ait boş lojmanın çatısında yangın çıktı. İtfaiyenin müdahalesine rağmen büyüyen alevler çatıyı kullanılmaz hale getirdi.

Türkiye'nin tarihindeki önemli tekstil fabrikalarında biri olan Milli Mensucat fabrika alanında tarım müzesi yapılması için çalışma yapılıyor. Bugün öğle saatlerinde fabrika alanında kullanılmayan lojmanın çatısında yangın çıktı. Haber verilmesi üzerine harekete geçen polis ve itfaiye ekipleri, güvenlik tedbirlerinin ardından söndürme çalışması yaptı. Merdivenli araçlarla yangını söndürmeye çalışan itfaiyeciler, zaman zaman zor anlar yaşadı. Bu sırada bir palmiye ağacı yandı. Bir saatlik çalışmanın ardından yangın, kontrol altına alındı. Çevre apartmandakiler ile vatandaşlar meraklı gözlerle söndürme çalışmalarını izledi.

Gökhan Duman isimli vatandaş, buranın 4 aydır sorunlu olduğunu belirterek, "Burayı sanayi müzesi yapacaklarmış. 4 aydır, esrarkeşlere fuhuş yuvası oldu. Gelen çocukların işi başka bir şey demeye gerek yok. Gelen esrarkeş çocukların çıkardığı bir olay. 10 dakika içinde yandı." dedi. CİHAN

Yorumlar