Roman çocuklar geleceğe hazırlanacak

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Mutlu Bir Gelecek İçin El Ele' projesi kapsamında Roman çocuklar topluma kazandırılacak.Görevden alınan eski Çorum Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan tarafından hazırlanan ve...

Google Haberlere Abone ol
Roman çocuklar geleceğe hazırlanacak

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Mutlu Bir Gelecek İçin El Ele' projesi kapsamında Roman çocuklar topluma kazandırılacak.

Görevden alınan eski Çorum Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan tarafından hazırlanan ve Roman çocukların topluma kazandırılması için başlatılan proje ile toplumdan uzak kalan çocukların yeniden topluma kazandırılması hedefleniyor. Alınan bilgiye göre, uzun süre proje üzerinde çalışan emniyet müdürlüğü Roman vatandaşların çocuklarının toplumdan uzak kaldığını tespit etti. Birçok olaya adı karışan çocukların kendi hallerine bırakılması durumunda ileride doğabilecek sıkıntıları tespit eden emniyet personeli, Romanların suçlardan uzak durması için topluma kazandırılması gerektiği için proje hazırlamaya karar verdi. Uzun uğraşlar neticesinde proje tamamlanırken, Ankara'dan gelen 2 uzman projeyi inceleyerek çalışmalar başlatıldı.

Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, yaptığı açıklamada, genellikle hurdacılık, kağıt toplama ve faytonculuk ile uğraşan Romanların çoğunlukla yaşadığı Ulukavak ve Gülabibey mahallelerinde projenin uygulanacağını belirtti. Roman vatandaşların çocuklarının, maddi imkansızlıklar ile sosyo-kültürel bakış açısı farklılıkları nedeniyle eğitim ve öğretim ortamına uyum sağlayamadığının tespit edildiğini ifade eden Tarancı, Çorum açısından çözülmesi gereken bir sosyal sorun teşkil ettiğinin istatistikli bilgiler ve doğal gözlem yöntemi ile tespitinin yapıldığını kaydetti. İlk etapta proje kapsamında 42 aile üzerine çalışma yapıldığını belirten Tarancı, 177 kişiden 82'sinin çocuk olduğunun tespit edildiğini aktardı.

Tarancı, ''Nüfus cüzdanı olmayan 3 şahsın nüfus cüzdanları çıkartılmıştır. Nüfusta ölü görülen bir şahsın nüfus kaydının düzeltilebilmesi için ilgili mahkemeye dava açılmıştır. Nüfus müdürlüğünce nikahı olmayan 2 ailenin resmi nikahları yapılmış, diğer 2 ailenin nikah işlemleri devam etmektedir.'' dedi.

CİHAN

Yorumlar