Robot Olimpiyatlarına Aksaray Üniversitesi de Katılıyor

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan 11’inci Uluslararası Robot Olimpiyatları'na, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ekibi de katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Robot Olimpiyatlarına Aksaray Üniversitesi de Katılıyor

Serbest Robot, Çizgi İzleyen Robot ve Sumo Robot kategorilerinde etkinliğe katılan ASÜ ekibi, önemli bir tanıtım çalışmasına imza atmış oldu.

Türkiye’den ve dünyadan pek çok üniversitenin yaklaşık bin robotla katıldığı olimpiyatlar renkli görüntülere sahne oldu. ASÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Emre Avuçlu, düzenlenen etkinliğe dair kısa bir açıklama yaptı. Robotların Arama-Kurtarma, Sumo, Mini Sumo, Çoklu Mini Sumo, Mayın Tarlası, Çizgi İzleyen, Serbest ve Triatlon gibi kategorilerde sergilendiğini ifade eden Avuçlu, “ASÜ ekibi olarak olimpiyatlara 3 robotla katıldık. Amacımız, üniversitemizi tanıtmak ve bu alanda yapılan çalışmaları yakından takip ederek, farklı tarihlerde yapılacak olan diğer robot olimpiyatlarına katılmaktır. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Acar başta olmak üzere, çalışmamıza katkı sunan herkese ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Emre Avuçlu, konuya ilgi duyan ASÜ öğrencilerine de seslendi ve bu alanda çalışma üretmek isteyenlerle bir araya gelebileceklerini belirtti.

Yorumlar