Rize Şehit Anısına Yapılan Asma Köprüyü Taş Ocağı Yok Etti

Rize'nin İkizdere İlçesi'nde, PKK ile çatışmada şehit düşen asker Şenol Yazıcı adına yaptırılan asma köprü, taş ocağında dinamitle yapılan patlatmalar nedeniyle yıkıldı.

Google Haberlere Abone ol
Rize Şehit Anısına Yapılan Asma Köprüyü Taş Ocağı Yok Etti

Rize'nin İkizdere İlçesi'nde, PKK ile arbedede şehit düşüş gösteren asker Şenol Yazıcı hesabına yaptırılan asma köprü, taş ocağında dinamitle yapılan patlatmalar itibarı ile parçalanarak kullanılamaz bir duruma geldi. 13 şehidi bulunan İkizdere'nin Ayvalık köyü sakinleri, şehit hesabına yapılan köprünün yıkılmasına izleyici kalınmasına reaksiyon gösterdi, köprünün onarılarak tekrardan yaya kullanımına açılmasını istedi.

6 YIL ÖNCE İNŞA EDİLDİ

Diyarbakır'da 30 sene öncelikle PKK'lı teröristlerle girdiği arbedede şehit düşüş gösteren asker Şenol Yazıcı anısına Ayvalık Köyü'nde, takribî 6 sene öncelikle kaymakamlığın desteği ile İkizdere deresi üstüne asma köprü inşa edildi. Yazıcı ailesi ve köy sakinlerinin derenin karşı tarafında bulunan arazilerine ulaşımını kolaylaştırmak için yapılan asma köprünün iki sene öncelikle kopan çelik teli, şehit anası Emine Yazıcı'nın girişimi üstüne Kaymakam Abdil Koç'un buyruğu ile kısa zamanda onarıldı. Onarım sonrasında, İkizdere Kaymakam'ı Abdil Koç ile şehit anası Emine Yazıcı köprü önünde anı fotoğrafı çektirdi.

TAŞ OCAĞINDA DİNAMİTLE PATLATMA YAPILDI

Daha sonraki senelerde ise, köprünün karşısında yer sektör taş ocağında dinamitle yapılan patlatmalar köprüye ziyan vermeye başladı. Patlamalarda savrulan kaya parçaları asma köprüye kocaman hasar verdi. Kayaların vurmasıyla kırılan ve vadide oluşan rüzgarında etkisiyle ahşap bölümleri tam olarak parçalanan köprü bundan sonra kullanılamaz bir duruma geldi. Köy sakinlerinin yaşananları yetkililere bildirmesi sonrasında ocaktan taş alımı durduruldu.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN BİR KÖPRÜ YAPILDI, O DA YIKILDI

Bilinçsiz patlatmalar itibarı ile şehidin anısına yapılan köprünün tahrip olduğunu dile getiren köy sakinlerinden Yaşar Baş, ' Taş ocağının izni mevcut mıydı bunu bilemiyoruz. Ama yetkililere vaziyeti bildirince taş ocağından taş alımı durduruldu. Ancak kullanılamaz bir duruma gelen köprü bulunduğu benzeri bırakıldıö dedi. Şaban Bekiroğlu ise, 'Şehitlerimizin anısı önemli. İlçemizde 13 şehidimiz var. Bugüne kadar şehitlerimiz hesabına yapılan tek köprü de bundan sonra kullanılamaz bir duruma geldi' diyerek asma köprünün onarılmasını istedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar