RİSİAD Başkanı Kotiloğlu’ndan Gazeteciler Günü mesajı

Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yunuz Kotiloğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Google Haberlere Abone ol
RİSİAD Başkanı Kotiloğlu’ndan Gazeteciler Günü mesajı

Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yunuz Kotiloğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Kotiloğlu yaptığı yazılı açıklamada; ülkemizde demokrasinin tüm kurumlarıyla yerleşebilmesi için medyanın özgür, tarafsız ve doğru yayın yapması gerektiğini, bunun için de medya üzerindeki her türlü baskının kaldırılması ve çalışma şartlarının iyileştirilmesinin gerekli olduğunu söyledi.
Doğru, tarafsız ve özgür medyanın rolünün çok önemli olduğunu vurgulayan Kotiloğlu, açıklamasında şöyle dedi: “İletişim ve sosyal medyanın belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara doğru haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Medya milyonlarca insana binlerce bilgiyi çok hızlı bir şekilde aynı anda ulaştırabilmektedir. Doğru, tarafsız ve özgür medyanın rolü bu noktada daha da önem kazanmaktadır. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına sadık yayınlar yapan medya halkın doğru bilgiye ulaşmasını sağlayacaktır. Medyanın demokrasinin, toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri ve etkisi vardır. Basınımızın değerli çalışanlarının hak ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşturulması, kuşkusuz gazetecilerin başarısını artıracak ve medyamıza da güç kazandıracaktır. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı olacaktır. Kamu yararı gözeten, tarafsız haber yapan, meslek ahlak ilkelerine bağlı hareket eden ulusal ve yerel basın-yayın organlarımıza her zaman ihtiyaç duyulmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve ilimiz Rize’nin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan ulusal ve yerel basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım.” CİHAN

Yorumlar