Ricciardone, Bağımsızlık Günü'ne katıldı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, ülkesinin 238. Bağımsızlık Günü dolayısıyla Adana’da düzenlenen kutlamalara katıldı. Ricciardone, “Her ne kadar küresel barış ve refahı tehdit eden zor günlerden...

Google Haberlere Abone ol
Ricciardone, Bağımsızlık Günü'ne katıldı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, ülkesinin 238. Bağımsızlık Günü dolayısıyla Adana’da düzenlenen kutlamalara katıldı. Ricciardone, “Her ne kadar küresel barış ve refahı tehdit eden zor günlerden geçsek de dostluk ve sıcaklığınız, ticaretten ulusal güvenliğe, bilimden eğitime kadar tüm alanlardaki Türk-Amerikan dayanışmasına olan güven ve iyimserliğimi pekiştiriyor” dedi.

HiltonSA Otel’dek düzenlenen kutlamaya Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile işadamları ile çok sayıda davetli katıldı. Büyükelçi Ricciardone ve eşi Marie, misafirleri, Adana Konsolosu John Espinoza ile birlikte karşıladı. Bağımsızlık Günü’nde ABD'li askerler bayrak seromonisi gerçekleştirirken İstiklal Marşı’nı Amerikalı bir kadın okuttu.

Büyükelçi Ricciardone, Türkiye'deki ilk görev yerinin Adana olduğunu hatırlatarak, görev süresinin sona ereceğini bildirdi. Kendisi ve ailesini Türk-ABD dostluğuna gönülden inandığını anlatan Büyükelçi, "Kariyerimin neredeyse üçte birini Türkiye’de geçirdim. Ve inanıyorum ki işbirliğimiz ve müttefikliğimiz hiç bu kadar güçlü olmadı. Her ne kadar küresel barışı tehdit eden zor günlerden geçsek de, sizin dostluğunuz ticaretten ulusal güvenliğe tüm alanlardaki Türk - Amerikan dayanışmasına olan güven ve iyimserliğimi pekiştiriyor. Gelin dostluğumuzu ve ittifakımızı birlikte selamlayalım” ifadelerini kullandı.

ABD Adana Konsolosu John Espinoza ise insan hakları ve özgürlüğün lüks olmadığına dikkat çekerek, demokrasinin her yerde hakim olmasının temel ilkelerinden olduğunu bildirdi. Suriye'de yaşanan savaş sebebiyle Türkiye’ye 1 milyon insanın sığındığını hatırlatan Espinoza, ülkenin kucak açtığını söyledi. Espinoza, “Türkiye ile dayanışma içerisindeyiz. Irak'ta rehin tutulan Türk vatandaşlarının geri getirilmesi için birlikte mücadele ediyoruz. Suriye'de ve Irak'ta barışçıl çözüm için çalışıyoruz” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar